Ik stop

Na lang wikken en wegen heb ik besloten om te stoppen met het schrijven van artikelen en dus ook mijn blog. Voor jou als lezer komt dat misschien een beetje uit de lucht vallen. Ik dit artikel zal ik wat meer uitleg geven over hoe deze beslissing tot stand is gekomen.

De belangrijkste reden dat ik ervoor heb gekozen om te stoppen met bloggen is dat ik steeds meer merk dat er de laatste tijd dingen zijn die ik liever niet wil of kan delen. Natuurlijk hoef je als blogger niet alles te delen. Normaal gesproken is het prima te doen om persoonlijke verhalen te vertellen zonder letterlijk alles bloot te leggen. Dat heb ik een aantal jaar ook gewoon gedaan. Alleen, in de tussentijd kwamen er wat hele persoonlijke dingen tussen die een steeds grotere rol begonnen te spelen in mijn leven. Het voelde daardoor steeds gekker om een weekoverzicht online te zetten. Die overzichten gaven wel een beeld van wat ik de week ervoor had gedaan, maar het was voor mijn gevoel net alsof ik brokken informatie wegliet. De wekelijkse verslagen werden een soort van afstandelijk. Dat is juist niet waarom ik ooit ben begonnen met bloggen, want een van mijn doelen was vertellen over mijn leven. Ik wil geen geheimzinnige stukken of ‘lege’ artikelen online zetten.

Een andere reden voor mij om te stoppen is dat ik vind dat ik niet genoeg tijd in mijn blog kan stoppen. Ik weet dat ik voor mezelf de lat vrij hoog leg, wat betekent dat ik een ‘mwah’ artikel niet zou publiceren. Daarom stop ik het liefst zo veel mogelijk tijd in het schrijven van een goed in elkaar zittend verhaal, samen met goed beeldmateriaal. Als ik dagenlang laat thuis was, deadlines had en het licht zo slecht was dat ik mijn camera er niet meer bij kon pakken, werkte dat niet motiverend. Liever geen artikel dan rommel. Dat is ook waarom ik een tijdje geleden vertelde waarom er op woensdagen soms geen artikel online kwam.

Tot slot wil ik even zeggen dat mijn besluit totaal niet ligt aan jou als lezer! Ik was in het begin verbaasd dat er mensen waren die mijn blog bezochten en ook langdurig bleven hangen. Een leuke reactie deed me altijd erg goed. Wat dat betreft vind ik het erg jammer dat het bloggen niet meer gaat. Maar goed, ik kan in ieder geval terugkijken op iets waar ik oprecht wel blij van werd en waar ik ook veel van heb geleerd.

Aan al mijn lieve lezers: dankjewel. Misschien tot ooit, je weet maar nooit wat het leven brengt. Wie weet pak ik het schrijven in de toekomst weer op, in deze vorm of juist heel anders. De komende tijd blijven de oude artikelen en mijn blog wel online, maar voor nu houdt het op.

Liefs,

Iris

Advertenties

2 gedachtes over “Ik stop

  1. Paul zegt:

    Hoi Iris, dat is jammer. Ik ben geen actieve reaguurder maar volg je wel al jarenlang. En ook onregelmatige bloggers kunnen plezier beleven aan het schrijven…. Veel succes met wat je gaat doen in de toekomst!

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.