DEZE WEEK #37 // Hele lange dag & ziek

Nou, ik kan in ieder geval zeggen dat er deze week genoeg gebeurde. Misschien iets té veel. Daar vertel ik zo wat meer over en ik laat weten wat ik nu allemaal aan het doen ben. Lees je mee?

Gigadrukte

Dat het nieuwe studiejaar gepaard gaat met wat meer drukte, is best logisch. Afgelopen dinsdag rees het wel een beetje de pan uit. Ik zat namelijk van kwart voor negen ’s ochtends tot acht uur ’s avonds in Amsterdam voor mijn studie en nog wat andere dingen. Veel meer dan een half uurtje pauze tussen de vier onderdelen van die dag was er niet. Het begon met vier colleges, vervolgens moest ik ‘even’ op en neer voor een afspraak, daarna ik had studiegroep en in de avond volgde ik een masterclass over vasculaire geneeskunde in het AMC. Toegegeven, alle activiteiten waren wel vrijwillig. De masterclass is bijvoorbeeld onderdeel van een extra programma over interne geneeskunde dat ik dit jaar volg. Zeker weten laat, maar ook absoluut de moeite waard. Het scheelt ook dat vrijwel alle colleges niet verplicht zijn, dus in theorie had ik een relatief korte dag kunnen hebben. Maar hé, alles kwam goed. Mijn maag en lijf waren wel een beetje teleurgesteld in me, aangezien ik sinds drie uur ’s middags niets meer had gegeten en om negen uur ’s avonds pas eten had gemaakt. Ik kon toen in ieder geval wel terugkijken op een nuttige dag. Erg lang duurde die observaties en inzichten niet, want ik geloof dat ik al sliep voordat ik in bed belandde.

Ziek?

Woensdag verzette ik in de ochtend vrij veel werk, waarna ik niets meer voor elkaar kreeg. Op zich niet zo gek na zo’n drukke dag. Ik weet van mezelf dat ik om verschillende redenen zuinig moet zijn op mijn energieniveau, dus ik maakte er maar een rustig dagje van. (lees ook het artikel van woensdag: het wil even niet). Donderdagochtend voelde ik mezelf helemaal prima en ging ik op pad naar de VU. Tijdens college nummer één voelde ik me al wat blegh en ergens gedurende de derde voelde ik me steeds minder goed. Als brave student bleef ik gewoon zitten en ging ik uiteindelijk wat eerder weg bij het vierde en laatste college. Ik had gehoopt dat zonlicht en frisse lucht zouden werken. Aan het einde van de middag moest ik toch toegeven dat het niet meer ging en ben ik maar met paracetamol en een boek op bed gaan liggen. Heel gek om na twee maanden dagelijks sporten ineens een week te hebben met twee dagen niet sporten. Maar ja, het zag er donderdag niet naar uit alsof beweging zou gaan helpen. Na een lange nacht slapen ging het vrijdag een heel stuk beter, gelukkig maar. Ik deed het nog steeds lekker rustig aan. Zo trok ik er bijvoorbeeld op uit met mijn camera en vond ik allemaal bijzondere paddenstoelen. Typisch iets waar ik op een drukke dag gewoon langs zou lopen zonder het te merken.

Wat ik nu doe

Het is niet heel interessant om per week alle colleges, werkgroepen en opdrachten te bespreken, maar het leuk me wel leuk om in te gaan op wat ik nu eigenlijk aan het doen ben. Nu ik in mijn derde jaar zit, begin ik meteen met de minor. Alle minoren van VU Geneeskunde beginnen met vier weken Translational Science in Medicine. Wat? Ik moet eerlijk zeggen dat ik dat gedurende week 1 nog steeds wel eens dacht, maar het komt er eigenlijk op neer hoe je van onderzoek naar de praktijk gaat. Je kunt natuurlijk in een laboratorium interessante onderzoekjes uitvoeren, maar het is natuurlijk wel de bedoeling om een groep patiënten daarvan te laten profiteren. Daar gaat dit blok dus over. In de praktijk betekent het dat we vooral veel naar wetenschappelijke artikelen kijken. Ik kan je vertellen dat die artikelen een stuk minder relaxed lezen dan een boek of tijdschrift, hoeveel mokken thee en dekentjes je er ook bij pakt. Het scheelt wel dat ik al een paar maanden stage heb gelopen en daarvoor al een lading artikelen door mocht pluizen, anders had ik me wel een tikje verloren gevoeld. Maar goed, dat doe ik dus. Twee weken gedaan en dan nog twee weken te gaan voor mijn minor echt van start gaat. Ik ben heel benieuwd hoe dat gaat zijn. Ik houd je in ieder geval op de hoogte ;)

Liefs,

Iris

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.