DEZE WEEK #35 // Shoppen & herfstigheid

Deze week was de laatste week van mijn vakantie. Volgende week begint het normale studieleven weer, maar eerst even terugblikken.

Shoppen in Haarlem

Samen met twee vriendinnen ontstond het plan om iets te gaan doen. We kozen een stad uit die we nog niet kenden en gingen op pad naar Haarlem. Helaas moest iemand afzeggen, maar dat betekende niet dat het een slechte dag werd. Haarlem bleek een mooie stad met prachtige, oude gebouwen. Qua opzet deed het me een beetje denken aan Utrecht, alleen dan iets rustiger. We zijn bij verschillende winkels geweest waar we beiden veel hebben gepast. Uiteindelijk konden we allebei maar één ding vinden, maar ik heb nu wel iets wat hoog op mijn verlanglijstje stond. Ik noemde een paar weken terug al dat ik een niet al te kort rokje met zakken zocht en ik heb nu precies zo’n exemplaar bij Bershka gevonden. Het is een simpele spijkerrok die leuk staat, zonder truttig of stijf eruit te zien. Tussendoor lunchten we bij Bagels & Beans, iets wat erg welkom was tussen het intensieve proces van passen en rondlopen. Al met al een erg geslaagde en gezellige dag.

Vondsten van de vakantie

Nu ik toch in de laatste dagen van de vakantie ben aanbeland, bedacht ik me dat er toch wel iets geks aan de hand is. Ik ben met vrienden naar drie grote Nederlandse steden geweest en ik ben iedere keer in veel verschillende kledingwinkels geweest. Het resultaat is oprecht alleen het rokje dat ik bij Bershka vond. Dat is toch een tikje teleurstellend. Ik zag op zich wel leuke dingen, maar geen bijzondere kledingstukken. Veel dezelfde kleuren en pasvormen. Best zonde dat de grote modezaken allemaal hetzelfde verkopen. Ik heb gelukkig wel een aantal andere dingen gevonden waar ik blij van werd. Ik kocht bijvoorbeeld een pillendoos bij de Xenos. Niet voor een stapel medicijnen, maar voor mijn oorbellen en piercings. Nu heeft ieder paar een eigen vakje en dat ziet er heerlijk georganiseerd uit. Er stonden eerst wel dagen en dagdelen op de vakjes, maar die gingen er makkelijk vanaf met nagellakremover. Aanrader! Ik kocht ook eeltsokken bij de Action, dat leek me heel fascinerend. Ik ben zo’n raar persoon die dat boeiend vind. Het was wel wat ongemakkelijk om twee uur met die plastic dingen om je voeten te zitten, ik maakte er dan ook anderhalf uur van. Maarre, het werkt perfect ;) Amper nieuwe kleding, wel nieuwe voeten.

Herstigheid

Ook al begint de herfst officieel pas op 21 september, ik kijk nu al uit naar de verkleurende bladeren en warme truien. De appelboom gaat de goede kant uit, dus ik kan alvast dingen daarvoor verzinnen. Sinds ik de tuin een paar jaar terug onder handen heb genomen, hangen er rond deze tijd volle trossen blauwe druiven binnen handbereik. Nog even en ik kan mezelf in mijn enorme zelfgebreide dekensjaal wikkelen. Ik had bedacht dat die voor het einde van de vakantie af moet zijn. Dat betekent dat ik op het moment van schrijven nog een paar dagen stevig door zal moeten breien. Documentaire erbij, heerlijk. Het zal zeker wel tegenvallen als je niet meer zonder jas, handschoenen én sjaal de deur uit kunt, maar daar denk ik gewoon nog even niet aan.

Verder lezen?

Zoals ik al noemde, begint komende week het nieuwe studiejaar weer. Voor mij is dat het laatste jaar van mijn bachelor, waarna mijn leven er heel anders uit gaat zien! Daar schreef ik woensdag een artikel over.

Liefs,

Iris

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.