DEZE WEEK #27 // Snijden & shoppen

Van luchtig naar zwaar en weer terug: een mooie samenvatting van deze week. Lees je mee?

Speuren, snijden en spoelen

Afgelopen woensdag vertelde ik al over de eerste dag van de cursus die ik op dit moment volg. Even in het kort: normaal gesproken mogen studenten bij practica anatomie niet snijden en bij deze zomercursus van twee weken krijg je die kans wel. Dat betekende dus dat we met zijn vieren ons mogen buigen over de buikorganen van iemand die ervoor koos om het lichaam te doneren aan de wetenschap. Ik was eerst bang dat naarmate de cursus vordert, ik een soort zou afstompen voor het feit dat die persoon ook echt geleefd heeft. Gek genoeg gebeurt dat juist niet. Aan de hand van de organen en de toestand van het lichaam krijg ik steeds meer te weten over de laatste maanden van die persoon (die waarschijnlijk flink heftig zijn geweest, gezien de ziekte). Inmiddels zijn we de spieren van de buikwand gepasseerd en hebben we de darmen, maag en lever bestudeerd. Enorm interessant en best bijzonder om te mogen doen. Misschien ben je inmiddels afgehaakt door de omschrijvingen (sorry!), maar het was wel een belangrijk ding voor mij deze week.

Zomeropruiming

Ik keek in mijn kast en er misten nogal wat essentiële dingen, zoals broeken die normaal zitten. Wat spijkerbroeken betreft ben ik namelijk opgescheept met een soort eeuwige rampspoed. Zodra ik bij een kledingwinkel een goede broek vind (wat al een operatie op zich is), duurt het nooit lang voordat dat verandert. Na een paar wasbeurten krijgt de ene helft vrij plotseling een andere vorm of maat. De andere helft zit perfect, totdat er een scheur of onherstelbare vlek in komt. De andere missende categorie was die van shirts met korte mouwen die ik overal bij kan dragen. Een paar shirts waren te kort en mijn broeken met hoge taille waren juist gesneuveld. Bovendien waren er een paar exemplaren die ik al zo lang had dat ze niet echt mooi meer vielen.

Alle falende kledingstukken mochten daarom de doneer-/recyclebak in en ik ging op pad voor goede vervangers. Vooral op het gebied van broeken wilde ik investeren in goede broeken die écht goed zitten, mooi staan en waarschijnlijk dat over een jaar of vijf nog steeds doen. Dat kostte ook wat meer dan ik gewend ben, maar regelmatig nieuwe broeken kopen is niet bepaald goedkoop of duurzaam. Ik kwam thuis met drie megafijne spijkerbroeken van de C&A en van de Mango zo’n pyjama-achtige broek die er toch netjes uitziet. Daarnaast heb ik een aantal leuke shirts gevonden bij de H&M. Ik ben er erg blij mee, maar voorlopig kan ik geen pashokje meer zien. Ik heb echt zo’n hekel daaraan. Stapel uitzoeken, uitkleden, passen, aankleden, terugleggen en vasthouden, nieuwe stapel uitzoeken… Aan de andere kant heb ik ook een hekel aan online bestellen, dus misschien ben ik gewoon een zeur.

Alle andere dingen

De eerste twee alinea’s waren wel zo’n beetje de hoofdmoot van deze week, maar ik heb nog genoeg andere dingen gedaan. Zo hield ik weer eens een plantentelling en deze plantenmama blijkt dertig planten te hebben! En ik maar tegen iedereen vertellen dat het er 25 zijn ;) Dat wordt wat met verhuizen trouwens. Vooral mijn gatenplant groeit flink. Over gaten gesproken, ik ging ook naar de tandarts. Sorry voor dit vreselijke bruggetje. Ik had geen gaatjes, maar ik bleek wel de draad achter mijn boventanden doorgebeten te hebben. Nu mist een hoektand een stukje draad. Geen ramp dus. Ehm, tot zover de noemenswaardige dingen.

Verder lezen?

Woensdag kon je lezen over mijn ervaringen met snijden op snijzaal

Liefs,

Iris

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.