DEZE WEEK #26 // Dat was een achtbaan

Hallo zeg, dat was een gigantisch drukke en chaotische week. Voordat ik vakantie ga vieren, blik ik nog even terug.

Slaaptekort

Het geheel begon met het feit dat ik mezelf een beetje onhandig had ingedeeld qua werken. Ik werkte namelijk niet alleen precies op de enige vrije dagen tussen alle toetsen door, ik had ook een avonddienst en een ochtenddienst achter elkaar gepland. 23.00 uur en 07.15 uur om precies te zijn. Dat past niet heel veel slaap tussen. Gelukkig was ik op zaterdagavond wel wat vroeger klaar en op zondagochtend voelde ik me nog best prima. Vlak na mijn laatste adresje van die ochtend viel ik echter bijna spontaan in slaap. Even overwoog ik om een dutje te gaan doen, alleen stond er nog een stapel leerwerk te wachten voor het tentamen van maandag. Dinsdagochtend werkte ik weer en woensdag en donderdag had ik vier toetsen. Daarvoor moest ik overigens nog een flinke fietstocht voor afleggen, want de bussen reden niet. Het scheelde dat het lekker weer was, maar de lange rit naar de metro werd er niet korter op.

Pokerface

Die vier toetsen in twee dagen waren trouwens nog al een belevenis op zich. Deze stationstoetsen, een soort praktijktoetsen, gaan over klinisch redeneren (van klacht naar diagnose), farmacotherapie (medicijnen voorschrijven), lichamelijk onderzoek en communicatie (consult voeren met acteur). Klinisch redeneren kwam als eerst en daar had ik een goed gevoel over. De beoordelaar was positief en ondanks dat ze geen directe uitslag mag geven, denk ik wel dat ik het gehaald heb. Vervolgens kwam communicatie. De aanwezige docent zei helemaal niets toen ik weer wegging, wat ergens logisch is, maar toch een beetje gek voelt als je wel denkt dat het goed ging. De dag erna was al helemaal vreemd, want beide beoordelaars hadden een pokerface. Misschien dat ze ook een tikje chagrijnig waren na eindeloos studenten beoordelen, dat zou ik wel begrijpen. Toch ging ik daardoor aan mezelf twijfelen. Maar goed, voor nu is het afwachten tot ik mijn cijfers terug krijg.

Vakantie!

Na deze lange, vermoeiende week is het dan eindelijk vakantie! Nu moet ik wel een kleine kanttekening maken, namelijk dat ik de komende twee weken een extra zomercursus anatomie ga doen, gewoon omdat het leuk is. Ik vind dat daarom niet echt meetellen als een gewone lesweek. Eindelijk rust dus! Ik ga nu vooral even mijn slaaptekort inhalen. Gek genoeg heb ik wel gewoon steeds bijna negen uur per nacht geslapen, maar ik moet wel zeggen dat ik in mijn wakkere uren continu bezig was. Daarom houd ik het voor nu op simpele dingen, zoals het inlijsten van mijn borduurwerk dat net af is (zie boven) en het verpoten van plantjes. Heerlijk.

Liefs,

Iris

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.