DEZE WEEK #25 // Dit is een rare tijd

De laatste loodjes…

Dagje Efteling

Wat doe je als je eigenlijk veel te weinig tijd en te veel te doen hebt? Juist, je plant een dagje uit. Het was niet het originele gedachteproces erachter trouwens. Ik was namelijk anderhalve maand terug met twee vriendinnen een dag naar Bataviastad geweest en het leek ons leuk om nog eens iets te ondernemen. Uit de datumprikker die we voor die dag hadden gemaakt, bleek er echter nog maar één datum te zijn waarop meer dan een persoon beschikbaar was. Helaas ook twee van de drie. Onder het mom van ‘als we het niet nu doen, komt het er nooit meer van’ zijn we dus alsnog gegaan. De dag begon aardig vroeg met een flinke busreis, twee treinreizen en nog een lange busreis. Gelukkig konden we de tweede helft samen reizen. We hebben eigenlijk vooral de rustigere attracties gedaan, want na twee achtbanen vonden onze lichamen het wel prima geweest. Ik ben ook in de nieuwste attractie geweest, Symbolica. Zeker wel een aanrader, maar wel jammer dat we werden voorgelogen over de wachtrij. Op het bord stond 40 minuten en in die tijd waren we ook daadwerkelijk binnen, alleen na een soort praatje binnen was er weer een wachtrij die nog iets van een halfuur duurde. Een beetje jammer. Richting het einde van de middag waren we er helemaal klaar mee, wat niet zo gek is als je ruim 10 km hebt gelopen. Al met al een geslaagde dag. Nog even een kleine shout out naar de man die vond dat een eend aan het ‘breakdancen was als Michael Jackson’. Juistem.

Liters thee en kilo’s groente

Sinds een maand of twee houd ik bij wat ik dagelijks eet en drink, puur omdat het interessant is. Aangezien ik deze week druk aan het blokken was voor alles wat nog komen gaat, zat ik aardig wat uren achter mijn laptop. Colleges terugkijken, stof herhalen, knoeien met een 3D anatomiemodel (a.k.a. spelen voor gevorderden)… Op die momenten is het fijn om af en toe een mok thee in te schenken, ook voor het kleine wandelingetje naar de waterkoker. Op de uni sleep ik met mijn grote waterfles rond (750 mL) en die drink ik altijd een of meerdere keren leeg. Ergens deze week kwam ik erachter dat ik om drie uur ’s middags al 3 liter had gedronken. Wut? Vorige zondag bleek ik ook ineens 1274 gram groente te hebben gegeten. Blijkbaar doe ik aparte dingen in  leerweken. Ik moet ook wel zeggen dat thee en komkommers twee grote verslavingen zijn van mij en dat valt dus extra op in drukke periodes. Herkent iemand dit? Het voelde een beetje raar toen ik erachter kwam, maar ik geloof dat het amper kwaad kan.

Tropenweek

Komende week heb ik genoeg te doen, iets te veel zelfs. Dat is deels mijn eigen schuld trouwens, want ik heb mezelf per ongeluk ingedeeld om een avonddienst en een ochtenddienst na elkaar te doen (zaterdag en zondag) en om een ochtenddienst tussen alle toetsen door te doen (dinsdag). Op het moment dat dit artikel online staat, ben ik dan ook flink moe van die avond-/ochtend-combinatie. Niet dat ik dan even mijn bed in kan duiken, want ik heb maandag een tentamen en woensdag en donderdag in totaal vier toetsen. Ik ben enorm blij dat ik vooruit heb gewerkt, anders was de situatie nogal wanhopig geweest. Maar goed, als er komende week een overzicht online komt, heb ik het toch mooi overleefd.

Verder lezen?

Een kleine ode aan de plek waar ik deze week met een lading studiestof te vinden was: de medische bibliotheek

Liefs,

Iris

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.