Bieb

Bron Pixabay

Terwijl ik dit schrijf, zit ik in de medische bibliotheek. Een van mijn favoriete plekken hier in het ziekenhuis. Ik heb dan ook al een heel aantal uren hier gespendeerd. een klein ode aan deze stille ruimte.

Zou ik hier puur voor de lol gaan zitten? Nee, dat niet. Echt gezellig kan ik de bibliotheek namelijk niet noemen. Voor sommigen zijn de rust, geconcentreerde mensen, rijen boeken en onhoorbaar gefluister juist gekmakend. Wat het voor mij juist een ideale plek maakt, is dat ik hier enorm veel vooruitgang kan maken. Alle benodigde boeken staan in de buurt en binnen een straal van honderd meter kun je op minstens drie plekken koffie halen, wat ook niet geheel onbelangrijk is (mijn hersenen moeten wel op een manier gevoerd worden). Doordat vrijwel iedereen hard bezig is, ben ik zelf direct meer geneigd om ook aan de slag te gaan.

Het harde werk is op het moment ook echt nodig. Komende week heb ik een tentamen en vier stationstoetsen, waarin allerlei vaardigheden worden getest die een arts in de spreekkamer nodig heeft. Ik heb net bijvoorbeeld klinisch redeneren afgemaakt, ofwel het proces van klacht tot diagnose. Meteen erna was farmacotherapie aan de beurt, het voorschrijven van medicatie. In deze pauze besloot ik dit artikel te schrijven, want ik zit nog aardig in de concentratiemodus, hoewel ik nu even geen corticosteroïd meer kan zien.

Zelfs al ben je nu niet bezig met studie of school, ik kan het toch aanraden om eens in een bibliotheek te gaan zitten. Als freelancer of thuiswerker is het een ideaal extra kantoor en voor de boekenlezers is een bieb een zee van kalmte. Ik ben wel bang dat ik ‘mijn’ bibliotheek even exclusief moet houden, aangezien studenten van andere faculteiten en universiteiten via via deze mooie plek hebben ontdekt en dat mag eigenlijk niet.

Maar goed, mijn pauze nadert zijn einde en ik moet toch weer eens verder. Geen probleem.

Liefs,

Iris

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.