De geur van…

lavender-1117275_1280

Bron Pixabay

Een tijdje geleden smeerde ik mijn handen thuis in en ik kreeg ineens het gevoel dat ik net van mijn werk vandaan kwam. Dat was totaal niet het geval, maar de geur van mijn handcrème ben ik door de tijd heen gaan associëren met mijn werk. Eigenlijk heb ik dat soort dingen wel vaker. Hoe zit dat met jullie? In dit artikel deel ik nog meer van die geuren die mij ergens aan doen denken.

Gemaaid gras van een paar dagen oud

Lekker specifiek dit en toch moet het echt precies zo zijn. Deze geur doet mij altijd denken aan van die warme, zomerse plakdagen waar er ’s avonds ineens een verkoelend briesje op komt zetten. Aangezien mijn huis omgeven is door een grote oppervlakte gras, is het niet zo’n gekke associatie. Het doet me tegelijkertijd denken aan avondwandelingen in het eerder genoemde briesje, waarbij de kikkers en krekels luid hun aanwezigheid verkondigen. Heerlijk is dat.

Stofzuiger en fanta

Twee hele aparte geuren en desondanks doen ze me allebei aan hetzelfde denken, namelijk aan verjaardagen thuis. De geur van Fanta lijkt me wel herkenbaar. Dit dronk ik nooit zo heel vaak, behalve rond verjaardagsfeestjes. Dan hadden we een fles ingeslagen voor de variatie, maar er werd nooit heel veel van gedronken. In de dagen daarna dronk ik dan de restant Fanta zero op, voordat het koolzuur eruit ging. De aanduiding ‘zero’ moet er overigens wel echt bij, aangezien dit weer zo’n specifieke geur is. Gek hè? De geur van de stofzuiger kan ik niet zo goed omschrijven, maar dat doet me denken aan de stofzuigsessie op de ochtend van de verjaardag. Ik heb trouwens al jaren mijn verjaardag niet meer gevierd, alleen de associatie blijft.

Alcohol

“Zeg Iris, heb jij dan een drankprobleem?” Nou, ik bedoel vooral ontsmettingsalcohol. Als ik heel precies mag zijn, gaat het om de geur van handalcohol met glycerine (scheelt weer uitgedroogde handen). Ik weet zelfs het merk, maar dan lijkt het net alsof ik reclame probeer te maken voor Fanta en handalcohol. Mooie combi voor een blogger als ik. Anyway, ik dwaal een beetje af. Op mijn zorgstage, maar ook bij andere gelegenheden, hing dat spul overal. Het doet me inmiddels denken aan een fris, nieuw begin en aan alles wat de toekomst gaat brengen. Mijn zorgstage in het ziekenhuis, waar alles naar handalcohol rook, maakte me namelijk erg enthousiast voor alles wat er nog komen gaat. In mijn studie en verdere loopbaan zal ik waarschijnlijk liters van dat spul gebruiken. Je wil natuurlijk niet na onderzoek van de voeten van patiënt A overgaan op onderzoek van de open wond van patiënt B. Het is de meest gekke van de drie, maar toch moet ik er steeds weer aan denken.

Heb jij ook van die specifieke associaties met geuren? Ik ben heel benieuwd!

Liefs,

Iris

Advertenties

2 gedachtes over “De geur van…

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.