DEZE WEEK #15 // Belprobleem & nieuwe oude hobby

Hallo allemaal! Dit was onder andere de week waarin ik eindelijk wat zonnestralen op kon vangen. Verder had ik iets waar ik nogal tegen op zag. Lees je mee?

Het telefoonding

Vorige week keek ik in een bepaald opzicht nogal op tegen deze week. Ik moest namelijk een aantal telefoontjes plegen. Voor een deel van de mensen zal dit totaal niet spannend klinken en misschien is het ook wel een stukje aanstellerij, maar ik heb gewoon een gloeiende hekel aan bellen. In het echt ben ik heus niet te beroerd om op iemand af te stappen. Een mailtje sturen is ook absoluut geen probleem. Bellen, tsja. Het is lastig om iemand anders te peilen, aangezien je elkaar niet kunt zien. Bovendien hoor ik het nooit en komt het er op neer dat ik een rustig plekje moet vinden en de telefoon op speaker zet. Nou ja, ik heb het overleefd. Zoals ik wel had kunnen bedenken, vielen alle gesprekken stuk voor stuk reusachtig mee.

Nieuw borduurproject

Ik borduur zo ongeveer sinds het verantwoord was om een kind een naald te geven. Net iets daarvoor denk ik zelfs. Mijn lieve oma heeft me toen de eerste beginselen bijgebracht en sindsdien begin ik graag met veel liefde, geduld en online documentaires een nieuw project. Klein probleempje: een chronisch tijdgebrek. Sinds februari en maart voorbij zijn en ik al mijn geleende boeken uit heb gelezen, is er een klein beetje meer lucht. Ik besloot klein te beginnen met wat ik noem kindergaas, aangezien het spul vooral geschikt is om me te oefenen. Zonde om te laten liggen en even later was daar deze vos. Ergens anders op het wereldwijde web (beter gezegd Pinterest) kwam ik de krans tegen. Er is nog wat ruimte over op het lelijke gaas, dus ik ben nu druk bezig om dat op te vullen. Toch een goede vooruitgang voor krap een week.

Slaaptekort

Op tijd naar bed en niet al te vroeg eruit, maar toch slaapgebrek? Dat was zo ongeveer wel het verhaal van deze week. In plaats van dat ik ’s nachts op moest staan om te eten (dat was de vorige weken het geval), waren mijn bloedsuikers juist nogal hoog. Insuline erin, comfortabele houding vinden en wachten. Ondertussen probeerde ik mezelf af te leiden, want hoge bloedsuikers betekenen dat ik flink misselijk word. Na een uur val ik dan wel weer in slaap, maar die verloren tijd viel de opvolgende dag steeds goed te voelen. Als je me vervolgens laat in de middag een opdracht voorschotelt over iemand met hevige bloedarmoede, krijg je nogal creatieve antwoorden terug. Laat ik zeggen dat ik dan erg goed ben in het bedenken van zeldzame aandoeningen. Ook prima.

Verder lezen?

Dit is mijn wish list voor deze zomer

Liefs,

Iris

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.