DEZE WEEK #14 // Dansend slapen & geslaagd

Nou, deze week voelde als drie weken die in vier dagen waren samengevat. Daarom is het fijn om aan het einde een beetje overzicht te creëren. Kijk je mee?

Toetsing gehaald!

Zoals je misschien wel weet, ben ik twee maanden geleden begonnen in de thuiszorg. In die tijd heb ik erg veel geleerd, alleen moest dat nog wel even getoetst worden voordat ik zelfstandig aan de slag kan. Afgelopen dinsdag was het zover en ging ik op pad voor de toetsing. Natuurlijk had de bus weer eens vertraging, om het geheel een extra randje spanning te geven. Ik was gelukkig niet echt heel zenuwachtig, aangezien ik toch al redelijk vaak kon oefenen. Niet veel later was ik alweer klaar. Het beeld van het toetsingsformulier met alle zes de kruisjes bij ‘voldoende’, stond nog vers in mijn geheugen. Dat de bus op de terugweg ook vertraging had, vond ik toen een stuk minder erg.

Iets te druk

Dit blok bestaat uit een flinke hoeveelheid contacturen, waardoor ik deze week iedere dag in Amsterdam te vinden was. Beter gezegd, een groot deel van de dagen zelf was ik niet thuis. Op donderdag zat ik bijvoorbeeld van kwart voor negen tot kwart voor zes bij college, studiegroep en een practicum. Om zeven uur kwam ik pas thuis (ik geloof dat ik ook in dit stukje zal moeten klagen over het openbaar vervoer) en om vijf over zeven racete ik alweer weg naar dansles. Tijdens het dansen stond ik min of meer te slapen. Ik dwong mezelf om daarna vooral heel hard naar huis te fietsen. Wat frisse wind in je gezicht stelt het moment van spontaan in slaap vallen net weer een stukje uit. Zo vroeg als het kon dook ik mijn bed in. Het lukte me zelfs om de hele nacht zonder lage bloedsuikers door te slapen, dus dat was een mooi moment in de turbulente week.

Lente

Na alle drukte en stress was het eindelijk tijd voor weekend, waarin het ik het toevallig minder druk had dan normaal én waarin de zon eindelijk scheen. Niet dat ik enorm veel last had van alle grauwheid en wind, want ik zat deze week toch best vaak in een raamloze collegezaal. Met een thermoskan thee was dat ook prima te doen, maar warm worden van felle zonnestralen voelt toch net wat beter. Het is wel nogal een uitdaging om ’s ochtends een geschikte outfit bij elkaar te sprokkelen. Dit is weer zo’n typisch vestentijdperk. Ik mag niet klagen, denk ik zo.

Iets gemist?

Een macramé plantenhanger made easy: zo doe je dat

Liefs,

Iris

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.