DEZE WEEK #13 // Warboel & muurproject

Penicillines, cefalosporines en carbapenems. Waar dit over gaat, lees je hier.

Overvloeiend hoofd

Zo’n typisch ding van de week waarin het tentamen valt, is dat mijn gedachten volledig zich daarop richten. Zo was ik aan het koken en knalde ik er een vrij grote hoeveelheid knoflook in. Een normaal mens zou zich afvragen of het niet te veel zou zijn, maar de eerste gedachte die in me opkwam was of het gerecht nu bactericide of bacteriostatisch was geworden. Ondertussen zweefden de namen van alle antibiotica door mijn hoofd, samen met de precieze werking, bijwerkingen, resistentiemechanismen, klaring, interacties en weet ik het wat door mijn hoofd. Plus nog een scala aan ziektebeelden die erbij hoorden. Deze week geen motiverende quotes, in plaats daarvan het adagium “Koorts uit de tropen is malaria, totdat het tegendeel bewezen is”. Mocht je je nu afvragen waar dit allemaal heen gaat: achteraf gezien weet ik het ook niet meer. Ik was wel blij toen het tentamen eenmaal achter de rug was.

Nieuw haar

Ik heb het ongeveer een half jaar uitgesteld en dat was duidelijk te zien aan mijn haar: een kappersbezoek. De onderkant was dood en gespleten, ondanks weinig wassen, hele milde shampoo en wat gerommel met conditioner en kokosvet. Maandag ben ik toch gegaan en de kapper zei al snel dat ik niet voor niets was gekomen. Dat zegt wel wat, denk ik zo. Ik vertelde dat ik een heel stuk eraf wilde en wachtte rustig af wat de uitkomst zou zijn. Het resultaat was nog een stuk korter dan ik dacht, maar dat maakt helemaal niet uit. Het ziet er weer levend uit en het valt leuker. Overigens zie ik er zelf voor mijn gevoel uit alsof ik ben geschept door een snel rijdend voertuig, maar dat zal wel door het tentamen en alle overige blugh komen.

Muurtje opleuken

Na het tentamen van donderdag heb ik absoluut niet onderuit gezakt niets zitten doen. Op de een of andere manier lukt me dat nooit. Het klinkt wel fijn, maar dat ging gewoon niet. Daarom besloot ik dat ik de afbeeldingen die ik door de jaren heen heb verzameld uit de Flow, eindelijk eens wilde verwerken tot ‘iets’. Ik vond wat samenhang tussen een aantal iets vintage zwart/wit/crèmekleurige patronen en plaatjes. De muur boven mijn bed kon wel wat extra’s gebruiken en even later ontstond het begin van een collage. Er hangen nu nog maar vijf afbeeldingen, dus ik blijf uitkijken naar nieuwe dingen die hier mooi bij staan.

Verder lezen?

Hier vind je hoe groen ik bezig ben, samen met wat praktische tips

Liefs,

Iris


Om nog even op dat ‘raadsel’ terug te komen: dat zijn de drie groepen antibiotica die tot de β-lactams horen. Dat wilde je namelijk vast weten :)

Advertenties

2 gedachtes over “DEZE WEEK #13 // Warboel & muurproject

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.