Dit kun je doen tegen ultradroge handen

Bron Pixabay

Droge handen heb ik altijd wel. Zodra het kouder wordt, is het echter totaal een ramp. Op die momenten zet ik de volgende tips in om mijn arme huidje toch weer tot leven te kunnen wekken.

Dubbel smeren

Wat ik altijd lastig vind aan handcrème, is dat er twee uitersten lijken te zijn. Een goed vette crème trekt niet in en spul dat snel intrekt, lijkt amper effect te hebben. Aangezien ik overdag liever geen glibberige handjes heb, opteer ik toch vaak voor de crèmes die snel intrekken. Er is namelijk een trucje om meer uit het product te halen, ondanks dat het niet vet genoeg is. Smeer je handen met een normale hoeveelheid in en laat dit volledig intrekken. Smeer vervolgens nóg een laagje op, dit keer iets dunner dan de vorige. Op deze manier krijgen volledig uitgedroogde handen weer een normaal uiterlijk.

Nachtkuurtje

Zoals ik al vertelde, smeer ik overdag met een dunne handcrème. Mijn huid heeft echter wat meer nodig. Daarom smeer ik voor het slapengaan mijn handen in met het meest vette product wat ik kan vinden. Denk aan iets als Bepanthen of pure vaseline. Ik kan het me goed voorstellen dat je liever niet met zulke kleverige handen je bed in wil duiken. Dat probleem kun je omzeilen door dunne handschoenen te dragen of door bijvoorbeeld je handen ’s avonds achter de tv in te smeren en zo een tijdje te blijven zitten.

Twijfel = doen

Op een dag was ik behoorlijk vaak mijn handen of ik kom om andere redenen met water en zeep in contact. Het kan daarom een beetje nutteloos voelen om te smeren, aangezien het er toch weer af zal gaan. Toch wil ik je meegeven: bij twijfel altijd smeren. Bij de afwas zal de vettigheid vooral van je handpalmen verdwijnen, terwijl je handruggen grotendeels beschermd blijven. Bovendien kun je een deel van de schade vermijden door het contact met water zo kort mogelijk te houden. Afwashandschoenen zijn ook een optie, maar ik ben daar zelf niet zo gek op.

Handschoenen dragen

Deze tip heb ik gek genoeg uit college. Een dermatoloog vertelde hoe je verschillende huidaandoeningen rustiger kunt maken of zelfs voorkomen en een van zijn tips was om handschoenen te dragen. Het is eigenlijk best logisch, aangezien kou en schrale wind je huid uitdrogen. Bovendien kan ik echt niet leven zonder mijn skihandschoenen als de temperatuur nog niet in de dubbele cijfers is. Een simpele aanpassing die gelukkig goed werkt.

Liefs,

Iris

Advertenties

Een gedachte over “Dit kun je doen tegen ultradroge handen

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.