DEZE WEEK #11 // Zomerschool en pluizebol

Aloha! Tussen de drukte door kwam er een extra klant voor melk bij. Mijn ogen zakten ook verdacht vaak dicht deze week. Lees je mee?

Bijna aan de slag

Sinds een maand werk ik bij de thuiszorg, maar ik kon nog niet zelfstandig aan de slag. Er waren namelijk nog een aantal zaken die ik officieel moet laten toetsen voordat ik ze mag doen. Niet dat er veel mis kan gaan bij het aandoen van steunkousen en het druppelen van iemands oog, maar het is logisch dat daar toch iets van controle op zit. Het gevolg is alleen wel dat ik op het moment soms alleen mee kan kijken. Dat is lastig hoor, als je gewend bent om alles lekker zelf te doen. Maar, er is goed nieuws: begin april mag ik laten zien wat ik kan en als dat allemaal goed is, mag ik zelf een ronde doen! Erg fijn en best eng, ook al weet ik dat het vast wel goed gaat komen.

Schoenen Rumpf

Nieuwe dingen

Na jaren fanatiek dansen ontdekte ik een gat in mijn dansschoenen. Ik heb het een tijd lang genegeerd, vervolgens maakte ik plannen om het lijmen en uiteindelijk heb ik toch een vers paar besteld. Niet erg goedkoop, maar ik gebruik ze met veel liefde. Bovendien is het een beetje knullig als de (gespleten) zool van de schoen afbreekt terwijl je net een gekke beweging maakt. De uitgaven van deze week bleven echter niet alleen bij schoenen. Ik ben namelijk ook toegelaten bij een extra cursus anatomie in de zomer! Jaja, ik ga in de vakantie echt niet wegblijven van de medische faculteit. Stel dat ik heimwee zou krijgen… Nee hoor, het lijkt me gewoon heel interessant. Ik doe de cursus ‘Abdomen’ (buikorganen) en dan mag ik ook voor het eerst snijden. Als je je nu afvraagt hoe anatomie er bij mijn studie er precies uitziet: stel je een ietwat kille zaal voor met een lading anatomische modellen. Daartussen staan tafels die misschien wat bekend voorkomen van de mortuaria uit misdaadseries. Daarop liggen, onder een laag zwarte handdoeken en wit plastic, lichamen. Mensen die hun lichaam aan de wetenschap hebben gedoneerd. Wat je ziet is wel duidelijk herkenbaar, maar toch niet helemaal alsof de persoon voor je echt is. Normaal gesproken mogen we alleen kijken en aanraken, maar tijdens die cursus mag ik ook snijden. Het lijkt me ergens best een gekke ervaring. Hoe dit stuk van schoenen naar stoffelijk overschotten komt? Tsja, je bent geneeskundestudent of je bent het niet.

Nóg meer lammetjes

Floortje en de tweeling leken een tijd lang het enige nieuwe gezinnetje van dit voorjaar. Deze week werd er echter nóg een tweeling geboren. Ook twee meisjes, Aline en Merina. Een van de twee (Merina) drinkt niet bij hun moeder, wat betekent dat ik nu meerdere keren per dag met drie flessen op en neer loop. Helemaal niet erg, aangezien de kleine pluizebol in het begin direct na het drinken tegen me aan in slaap viel. Inmiddels is ze vooral een Rupsje Nooitgenoeg, alleen ze vergeet wel eens dat ze haar tanden van elkaar moet halen om te kunnen drinken. Voor een zeer jong lammetje kan ze trouwens verrassend goed klimmen. Dan zit ik op de grond en staat ze op mijn benen, terwijl ze haar koppie in mijn hals legt. Gek genoeg duurt het altijd heel erg lang voordat ik weer weg ben ;)

Verder lezen?

Ik zette deze week, na een lange pauze, weer wat gekke feiten en nieuwtjes op een rijtje.

Liefs,

Iris

 

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.