Maffe feitjes #18 // Een nieuw nootje?

Het is alweer een hele tijd geleden dat ik een opsomming maakte van bijzondere, opvallende feitjes. Vandaag leek me een geschikt moment voor een luchtig en gezellig lijstje. Of het nu wetenschappelijke ontdekkingen zijn of mensen die aparte dingen deden, je leest het allemaal hier.

“Zeg Iris, kan ik ergens de vorige afleveringen vinden?” Jazeker, die zijn hier.

Foutje, bedankt

Het is je vast niet ontgaan dat er vrijdag een stroomstoring was in Amsterdam. Een groot deel van de stad had er last van. Stoplichten werkten niet, trams reden niet en op verschillende locaties ontstond er plotseling kortsluiting. Niet niks dus. Maar hoe kan zo’n grootschalige stroomstoring nu tot stand komen? Een probleem bij een elektriciteitscentrale misschien? Nou, niet bepaald. Een medewerker van netbeheerder Liander was ergens bezig aan wat kabels en moest er eentje doorknippen. Helaas koos hij net de verkeerde kabel en toen lag de boel patsboem plat. De man stond flink na te trillen, maar heeft er gelukkig niets aan over gehouden. Geloof me, ik zou precies zo’n actie kunnen hebben ondernomen. Elektriciteit en ik gaan in ieder geval niet bepaald samen.

Leeftijdsverschil

Als je denkt aan de wereld van duizend jaar geleden, komen er waarschijnlijk beelden in je op van jager-verzamelaars en mensen die in simpele hutjes leven. Dat klopt helemaal. Waar je niet aan dacht, is Utrecht! Bij bouwwerkzaamheden zijn er resten gevonden uit de prehistorie, met name uit de Bronstijd en de IJzertijd. Dat betekent dat de stond nog een flink stuk ouder is dan men eerst dacht. De term ‘historische binnenstad’ kun je dus nog wat breder nemen. Hoewel, die hutjes staan er natuurlijk niet meer.

Nootje?

Ik ben niet enorm kritisch qua eten, maar ik vind het wel fijn als er geen rare dingetjes bij zitten die ik niet kan plaatsen of die er gewoon niet in horen. Spinazie is prima, zand hoeft van mij niet zo nodig. Het kan echter altijd erger. Een vrouw uit Ohio was een zakje cashewnoten aan het eten, toen zij ineens een hard stuk tussen de gewone nootjes voelde. In haar handje noten zat een tand die niet van haarzelf was. Om het nog even een stapje verder te brengen, was die tand ook nog bebloed. Zouden een stel medewerkers van de fabriek ruzie hebben gehad, totdat eentje de tand van de ander eruit sloeg? Van dit soort berichten is het jammer dat het vervolg bijna nooit bekend wordt, want ik zou het erg graag willen weten.

Volhouder

We blijven voor dit laatste weetje in Amerika. Een verdachte van autodiefstal moest voor de rechter verschijnen vanwege zijn daden. Van alle soorten vervoer die er bestaan, koos uitgerekend deze man voor de auto. Een gestolen auto. Door de bewakingscamera van de parkeerplaats kwam de politie erachter dat het vervoersmiddel van de man als gestolen vermeld stond. Dat was een dubbele domme actie, maar hij is wel consistent.

Liefs,

Iris


Deze informatie, samen met meer nieuws, vind je op nu.nl

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.