Update // Verandering op mijn blog?

Bron Pixabay

Hoi lieve mensen! Fijn dat je er weer bent. Vandaag heb ik een update over mijn blog. Een verandering waar ik toch wel even over na moest denken.

Toen ik begon met mijn blog, wist ik eigenlijk nog amper wat van het hele blogwereldje. Ik las al een aantal jaar blogs van anderen, maar dat is natuurlijk compleet anders dan daadwerkelijk zelf stukjes typen. Gelukkig leer je het vooral door te doen en dat gaat gewoon prima. Met proberen en opnieuw uitvinden kom je een heel eind.

Wat wel soms lastig is, is dat bloggen altijd meer tijd kost dan je zou denken. Een artikel schrijven gaat soms enorm snel, alleen dat is niet het enige. Ik begin met brainstormen, een willekeurige sliert inspiratie of een activiteit waarvan ik weet dat ik ideeën krijg. Soms is het nodig om extra informatie te zoeken. Daarnaast wil ik geen kaal artikel, dus er moet ook een afbeelding bij. Op ieder moment van het proces kan ik trouwens compleet stoppen met het originele plan. Een enkele keer heb ik een artikel volledig voorbereid, geschreven en voorzien van een foto en tóch besluit ik dat het niet goed genoeg is om online te zetten. Iets met perfectionisme, of zo ;)

Dat is waar ik de laatste periode nogal op stuit. Ik wil graag goede artikelen online zetten en daar dan ook veel tijd in stoppen. Tijd die vrij schaars is. Bloggen is echt enorm leuk om te doen en ik schrijf absoluut niet tegen mijn zin in. Het voelt toch een beetje alsof er een zekere druk op staat. Ik wil namelijk alles even goed doen: mijn studie, mijn baantjes en dus ook mijn blog. Met het huidige schema van drie artikelen per week lukt dat niet zo goed. Ik maak bijvoorbeeld het liefst alle foto’s zelf en dat gaat nu even niet altijd. Ik weet dat het geen doodzonde is om mooie plaatjes zonder copyright te gebruiken (er zijn blogs die niets anders doen dan dat), maar het past niet bij mij. Ergens in mij schuilt een kleuter die alles helemaal zelluf wil doen.

Met deze gedachten in mijn achterhoofd, kreeg ik steeds vaker het idee om het roer enigszins om te gooien. Stoppen behoort voorlopig nog echt niet tot mijn plannen, daarvoor vind ik het veel te leuk om artikelen te kunnen maken. Wat ik wel heb besloten, met wat pijn en moeite, is om vanaf nu een artikel minder te maken. Dat leek me eerst wat karig, maar sinds ik mijn weekoverzichten op de schop heb genomen, voelt het wat beter. Je kunt vanaf deze week iedere zondag een weekoverzicht en iedere woensdag een ‘gewoon’ artikel verwachten. Op die manier voelt het voor mij een stuk beter en kan ik meer tijd besteden aan wat er online komt. Zo, dat is eruit (er zat wat mentale voorbereiding in deze mededeling, haha).

Liefs,

Iris

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.