Een kleine update

Met het schrijven van dit artikel, is voor mij de kerstvakantie eindelijk begonnen. Tijd om even bij te praten.

De afgelopen weken ben ik, zoals gewoonlijk, druk bezig geweest met mijn studie. Het laatste blok van het jaar ging niet alleen over bedrijfs- en verzekeringsgeneeskunde, maar het omvatte ook alle anatomie van de armen en benen. Ik had gehoopt dat er nog iets meer was blijven hangen van vorig jaar, om het zo eens te zeggen. Gelukkig had ik vorig jaar uitgebreid alle onderdelen van de extremiteiten (want dat is de fancy naam van armen en benen) getekend. Daarnaast stuitte ik per toeval op een handig setje video’s waarin ene dr. Preddy alles mooi uitgelegde. Ondertussen had ik het concentratievermogen van een goudvis, waardoor bijvoorbeeld afgelopen woensdag het aanrecht in de keuken brandschoon was. Ik kan niet zeggen dat het heel prettig studeren is als je tegelijkertijd high wordt van een grote hoeveelheid bleek in de directe omgeving.

Wat een belangrijk voornemen is voor deze vakantie, is meer slapen. Niet dat ik doordeweeks steeds vroeg op moest, dat viel best mee. Het was eerder een combinatie van overdag erg veel doen en ’s avonds nog éven een stuk lezen. Ik keek dan ook niet meer op de klok. Als je niet ziet dat het later is dan middernacht, is het ook niet zo. Ha. Als die filosofie nou eens zou werken voor de rest van de realiteit, dan zou de wereld er een stukje anders uitzien. Toch denk ik niet dat lezen het grootste probleem was. Het waren meer de soms stressvolle dagen die maakten dat ik nu graag veel en lang wil slapen. Uitslapen lukt mij nog steeds niet, dus ik ga gewoon lekker braaf vroeg naar bed. Afgelopen nacht was het kwart voor tien, woohoo! Laat ik dan even niet meetellen dat ik de volgende ochtend een paar uur wakker heb gelegen vanwege een hypo. Het begin is er in ieder geval.

Ik bedenk me ook net dat dit in feite het laatste artikel is voordat het kerst is. Natuurlijk komt er komende zondag weer een weekoverzicht online, maar dat is toch weer anders. Om dan even een bekend cliché aan te halen: wat vliegt de tijd. Net zoals meneer S., woonachtig in het verzorgingstehuis waar ik werk, af en toe zegt: “Wat gaat de tijd toch snel. Over een week zie ik je weer en dan zullen we weer zeggen hoe de afgelopen zeven dagen om zijn gevlogen, of de afgelopen maanden, het jaar.” Helemaal waar. Wie weet wat ik hier volgend jaar schrijf? Wie weet hoe mijn blog er dan precies uit zal zien? Ik ben namelijk ook van plan om deze vakantie daar wat aan te sleutelen. Ik ben niet iets groots van plan, maar we zien wel.

Fijne feestdagen!

Liefs,

Iris

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.