Maffe feitjes #15 // Hoeveel houd jij van chocolade?

De mens is en blijft een raar geval. Aan de ene kant doen we vreemde wetenschappelijke ontdekkingen en aan de andere kant doen we gewoon… Rare dingen.

De vorige aflevering lezen? Die vind je hier.

Verkouden?

Als een groep hyena’s iets wil beslissen, gebeurt dat best democratisch. Er wordt serieus gestemd over verschillende zaken, bijvoorbeeld over de jacht. Dit gaat natuurlijk niet door simpelweg een vinger (of poot) op te steken. Totaal niet. Het is namelijk zo dat alle hyena’s die het een goed plan vinden om te jagen, een niezend geluid maken. Stel je voor dat dit ook zo in de Tweede Kamer zou gaan. Beetje jammer wel als je dan niet verkouden bent, want dan kun je alleen ‘nee’ stemmen.

Bijzondere vacature

In Japan heerst er op het moment een tekort aan ninja’s. Inderdaad, ninja’s. Zeker nu de Olympische Spelen er zo langzamerhand aankomen, worden er meer en meer toneelninja’s gevraagd. Het is niet zo dat de opleiding erg moeilijk is of iets dergelijks. Het probleem ligt bij het salaris, want de meeste ninja’s verdienen helaas niet genoeg om rond te komen. Maar alsnog, mocht je een bijzondere sabbatical willen nemen: waarom ook niet?

Vrolijke vissen

Amerikaanse vissen voelen zich waarschijnlijk een stukje beter dan de rest van de onderwaterwereld. Nou ja, eigenlijk is het niet iets om blij van te worden. In de VS belanden namelijk zoveel antidepressiva in riool, dat zelfs de rivieren er vol mee zitten. De vissen zitten vervolgens met de gebakken peren, want dat water is toch echt hun leefgebied. Als je je nu afvraagt hoe de vissen zich gedragen, dan is dat toch wel een interessante kwestie. Ze blijken zich namelijk bijvoorbeeld een stuk minder druk te maken om eventuele roofdieren. Helaas worden ze daardoor vaker opgegeten, met kans op uitsterven als gevolg.

Van badeendjes…

Mensen stelen wel eens dingen (goh) en, erhm, dingen. Zoals een badeend van een meter hoog. Bijna logischerwijs was de dief dronken, want ik kan me voor geen meter voorstellen wat je met zo’n gigantische eend zou moeten. Overigens was de originele, exacte functie (credits voor wie de referentie herkent) van deze eend puur decoratief bij een café.

…tot chocolade

Ik ♥ chocolade. Vooral puur is erg lekker. Liever geen zachte vulling, maar 100% chocolade of een soort waar bijvoorbeeld nootjes of stukjes karamel doorheen zit. Dat even geheel terzijde. Er zijn echter wel mensen die hun liefde voor een reep naar een hoger niveau tillen. Wat dacht je van 20.000 kilo? Dat zat in een aanhanger en nu is het hele zaakje weg. Het waren trouwens geen repen, maar potten Nutella en van die eieren met een stuk speelgoed erin. Ook niet verkeerd, als je het aan mij vraagt.

Nu kan ik het toch niet laten om te vragen: wat is jouw favoriete soort chocolade? Je mag alles kiezen ;)

x Iris


Deze feitjes komen wederom van nu.nl

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.