Duurzaam van je troep af

Het is natuurlijk goed als je gaat opruimen, maar het is zonde om alles gewoon weg te gooien. Je oude kleding, meubels, sieraden en serviesverzameling kunnen vast een tweede leven krijgen, toch? Dat hoeft helemaal niet ingewikkeld te zijn. In dit artikel vind je verschillende simpele manieren om op een duurzame manier op te ruimen.

Doneren aan een goed doel

Er zijn altijd organisaties die dolblij zijn met de spullen waar jij niet meer gelukkig van wordt. Gek genoeg zijn er veel meer van zulke goede doelen dan je zou denken. Ik wist bijvoorbeeld niet dat er hier in de buurt een weggeefwinkel zit. Mensen en gezinnen die niet genoeg geld overhouden na het betalen van de boodschappen en vaste lasten, kunnen daar bijvoorbeeld kleding krijgen. Een soort voedselbank voor alles dat geen voedsel is. Vraag eens rond of zoek online naar zulk soort initiatieven en je vindt er vast wel eentje die dichtbij zit.

Voordelen: laagdrempelig, op veel plaatsen aanwezig, alles in één keer weg
Nadelen: het is even zoeken, soms beperkte openingstijden

Online verkopen

Je kent vast wel die grote online tweedehandswinkel met een M, toch? ;) Dat is een goede optie om van je spullen af te komen. Bovendien verdien je er nog wat aan. Kijk ook eens naar andere online platforms waarop je producten aan kunt bieden. Op bol.com kun je bijvoorbeeld best eenvoudig boeken te koop aanbieden. Ik vond het in ieder geval erg handig om te doen, ook omdat bol.com de betaling regelt. Je hoeft dus niet te hopen dat de koper wel geld meebrengt of het ooit nog overmaakt. Voor de wat meer specifieke spullen, zoals van een hobby, kun je op zoek gaan naar gespecialiseerde webwinkels.

Voordelen: vanuit huis, het brengt geld op
Nadelen: verzending/halen/brengen, er bestaat een kans dat sommige spullen niet verkocht worden

Ruilen of weggeven aan bekenden

Van deze optie wordt je waarschijnlijk wel blij. Je ziet direct resultaat en je kunt meestal wel iemand bedenken bij iets wat je zelf niet meer wilt hebben. Daarnaast kun je een kledingruil doen, maar als je het niet zo ingewikkeld wilt doen, is weggeven nog steeds een goede optie.

Voordelen: vanuit huis, je weet dat het een goede bestemming krijgt
Nadelen: je blijft de spullen misschien zien (spijt), wachten op gelegenheid

Zelf verkopen

Het meest bekende voorbeeld hiervan is de markt op Koningsdag. Echter, dan zitten er soms zóveel mensen op een kleedje dat het overzicht snel zoek is. Een wat kleinschaligere vlooien- of kofferbakmarkt kan dan een optie zijn. Op een mooie dag zou je zelfs nog in de voortuin een paar dingen kunnen verkopen.

Voordelen: (bijna) geen tussenpersoon, kan in principe wanneer je wilt
Nadelen: kleiner bereik dan online verkoop, tijdrovend

x Iris


Bron afbeelding

Advertenties

4 gedachtes over “Duurzaam van je troep af

  1. Evelyne zegt:

    Ik moet ook eens dringend aan het opruimen beginnen. Ik weet niet waarom, maar ik stel zoiets steeds uit.. Ik moet echt tegen mezelf gaan zeggen, komaan begin er aan ;)

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.