Stress?!

Elleu elleu, herken je jezelf in de titel? Mooi, dan is dit artikel iets voor jou. Er zijn namelijk eindeloos veel tips om stress te verminderen (blogs lezen ;), bijvoorbeeld), maar wat ik zelf erg prettig vind, is om alles gewoon van me af te schrijven. Zet daarom vooral ook je eigen verhaal in de comments, het helpt!

Heb je ook nog zin om te klagen, dan kun je dat doen in het ‘klaag maar raak’ artikel. Die heb ik al even geleden geschreven, maar het is nog steeds erg effectief.

Mijn grootste stressoren

Meteen een fancy medisch/psychologisch woord, want alle redenen die stress veroorzaken heten ‘stressoren’. Goed, door naar de inhoud. Op het moment is het grootste ding de hoge werkdruk op school. Ik vind het nog steeds reuzeleuk, alleen ik heb volgende week woensdag het praktijkexamen van EHO en daar ben ik best zenuwachtig voor. Mocht je je afvragen wat het examen precies inhoudt: je loopt naar het lokaal en op de deur staat een situatie, bijvoorbeeld ‘Je zit te picknicken in het Vondelpark als je ineens een gil hoort en iemand op de grond ziet vallen’. Je hebt even de tijd om erover na te denken en als je de deur van het lokaal opent, begint die situatie ook echt. Je moet dan eerste hulp verlenen alsof het echt is. De acteurs zijn enorm goed en het is erg geloofwaardig, bloed/bleekheid/zweetdruppels zijn ook levensecht geschminkt. Snap je een beetje waar mijn zorgen vandaan komen? Kijk, reanimeren en verbandjes aanleggen is niet zo’n probleem, maar dit onderdeel is behoorlijk nerve-wracking.

Dingetje nr. 2 is ook school en dat is het tentamen van over anderhalve week. Normaal gesproken valt de stress daarvoor mee, dit keer heb ik echter nog twee dingen tussendoor die veel aandacht vereisen. Want ik ben nr. 3 vergeten: een oefenpracticum van lichamelijk onderzoek dat komende maandag is en dat moet je natuurlijk goed voorbereiden, anders heeft het geen zin.

Als laatste is er nog een lading kleine en minder kleine klusjes die echt gedaan moeten worden. Een afspraak verzetten (de telefoon, mijn agenda en ik zijn geen goede maatjes), nadenken over mijn CV (want anders kom je nergens binnen als je op zoek gaat naar een specialistenopleiding), een kabel bestellen, gegevens doormailen wat alleen kan als ik die kabel heb…

Één ding is zeker: het lucht wel op en het schept duidelijkheid. Ook stress? Lucht je hart in de comments.

x Iris

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.