Deze week #8 ~ Kijk nou hoe schattig

deze-week-8

Niet weggewaaid? Mooi!

Zondag 19 februari

Ik was blij dat ik niet tot enorm laat hoefde te werken, want ik dreigde bijna in slaap te vallen. Niet goed. Gelukkig was het niet zo zeer tijdens het werken, maar na het uitklokken kon ik me amper herinneren hoe ik naar mijn fiets was gelopen.

Maandag 20 februari

Ik zat bij college en ik weet eigenlijk niet precies waarom. Nou ja, het was op zich niet verkeerd, maar als je al jarenlang suikerziekte hebt en alledrie de colleges daarover gaan, is het toch en beetje mosterd na de maaltijd. Het patiëntcollege was wel ietwat deprimerend, aangezien de patiënt letterlijk alle complicaties van diabetes type 1 heeft en ik heb er slechts eentje, in een lichte vorm. Ach ja, ik doe mijn best om mijn bloedsuiker zo laag mogelijk te houden, meer dan dat kun je eigenlijk niet doen, naast gewoon afwachten.

Dinsdag 21 februari

Ik stond vroeger op dan een mens zou willen, sleepte mezelf naar school en ik kon om kwart voor elk weer naar huis. De metro reed voor mijn neus weg, maar de bus rijdt nog minder vaak en de zon scheen, dus ik zat lekker met de krant te wachten en te kletsen met een studiegenoot. Thuis besloot ik dat ik dezelfde dag nog naar de bieb wilde, alleen ik moest nog 120 bladzijden. Anderhalf uur later kon ik eindelijk weer op pad en haalde ik meteen mijn nieuwe ID op, waar ik erg blij mee was, zoals je je na het verhaal van vorige week vast wel voor kunt stellen.

knus

Woensdag 22 februari

Het is me eindelijk gelukt om vast te leggen hoe close mijn konijnen met elkaar zijn. Meestal doen ze alsof ze een giga bloedhekel aan elkaar hebben, maar in werkelijkheid zitten ze graag tegen elkaar aan, het liefst terwijl Lady Florence Sir Nicholas wast. Het kleffe is zelfs nog erger als Sir Nicholas bang is, dan wil hij zich verstoppen onder Lady Florence. Maar, dit is natuurlijk strikt geheim, want niemand mag weten dat Sir Nicholas een softie is. Tegen de tijd dat ik mijn camera gepakt heb, hebben ze beide hun biezen gepakt alsof er niets is gebeurd.

takjes

Donderdag 23 februari

Geen onbekend verhaal waarschijnlijk, want iedereen in Nederland had wel iets met de wind. Ik heb helaas een verjaardag en dansles over moeten slaan omdat het niet bepaald verstandig was om ergens heen te gaan. Gezien de verzameling takken en dakpannen in de tuin leek het me überhaupt niet slim om ook maar de deur uit te gaan. Ik ben daarom maar binnen gebleven, samen met mijn laptop en leerboeken. Ik moet wel zeggen dat ik daardoor best productief was, hoewel het ook een beetje opgesloten voelde.

Vrijdag 24 februari

Samenvatting van de dag: naar school, paracetamol, leren in de bieb, paracetamol, lonely lunch met boek en laptop in de bieb, paracetamol, college, huis.

Zaterdag 25 februari

Lichtelijk confronterende momenten op mijn werk:

Bij mevrouw N.:
‘Wanneer kom je weer?’
‘Volgende week zaterdag.’
‘O, ik weet niet of ik dan nog leef.’

Bij meneer S.:
‘Hoe lang duurt het nog voordat je specialist bent?’
‘Nog minstens tien jaar denk ik.’
‘Dat maak ik dan helaas niet meer mee.’

Thuis pakte ik mijn camera erbij en ging ik naar de lammetjes, want kijk nou toch <3 Mijn camera stond niet goed scherpgesteld, maar ik wil jullie deze beelden niet onthouden.

onscherp trotse-moeder

cute

Ik weet dat de kwaliteit een beetje jammer is, maar beter beeld volgt!

Iets gemist?

Woensdag deed ik onderzoek naar wie ik ben volgens Google
Vrijdag had ik inmiddels zodanig veel extra kennis vergaard dat ik weer een aflevering met bizarre medische weetjes online zette

Fancy medische woord letters van de week

Het is nogal een gedoe om sommige termen steeds helemaal uit te schrijven. In de afgelopen afleveringen van ‘Deze week’ heb je vast gemerkt dat er zat lange en/of lastige woorden bestaan. Daarom deze keer: a., v., n., l. en m.. De a. staat voor arterie (vat met zuurstofrijk bloed, gaat van het hart af, alleen bij de longen is het andersom), de v. voor vene (met zuurstofarm bloed, naar het hart toe, alleen weer die longen hè?), de n. voor nervus (zenuw) en de l. voor ligament (grofweg gezegd een verbindigsstukkie). De m. kan voor twee dingen staan, namelijk voor musculus (spier) of morbus (ziekte). Verder zijn er nog eindeloos veel afkortingen, maar dit is wel een belangrijke selectie uit het medisch alfabet. O ja, mocht je meervoud willen maken: zet er gewoon nog een letter bij! Eén arterie = a., twee arteriën = arteria = aa., lekker simpel.

x Iris

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.