Wat je kunt doen als een product (bijna) op is

Wat als een product (bijna) op is

Zolang er nog genoeg crème in het potje en lotion in de tube zit, gaat alles prima, maar zodra de bodem in zicht is, ontstaat er lichte paniek. Je móet het product nog een keer gebruiken en je kunt het niet nog even in de winkel halen. Wat nu?! In dit artikel lees je wat je met het laatste restje kunt doen én je vindt enkele alternatieven die je nog wel in huis hebt.

Bodylotion

Bijna op – Smeer het laatste beetje alleen op ‘crisisplekken’, dat zijn de knieën, ellebogen, de voorkant van je onderbenen en de plekken die er echt schilferig droog uitzien. Als er nog iets op je handen zit, smeer je dat goed over (de ruggen van) je handen uit.
Alternatieven – Neem een beetje olie en smeer dat heel goed uit over je lichaam. Iedere oliesoort is goed: olijfolie, arachideolie, kokosolie (in het koude Nederland ken je het alleen als kokosvet), haarolie, babyolie, enzovoorts.
If all else fails… – Haal uit je kledingkast het volgende: een shirt met lange mouwen, een lange broek, sokken en dichte schoenen. Als je de droge huid niet ziet, is die er ook niet.

Mascara

Bijna op – Houd het borsteltje kort onder de warme kraan en roer er vervolgens mee door de huls. Er komt dan hoogstwaarschijnlijk nog genoeg kleur vanaf om je wimpers een laagje te geven.
Alternatieven – Smeer eyeliner op het mascaraborsteltje en doe daarmee je wimpers. Allebei oogspul, alleen de locatie is ietsje anders.
If all else fails… – Maak je wimpers nat. Op die manier zien ze er wat donkerder uit dan normaal. Herhaal als je wimpers weer droog zijn geworden. Wil je toch iets overtuigenders? Plak dan een setje nepwimpers op.

Droogshampoo

Bijna op – Spuit het restje droogshampoo alleen op de stroken haar langs de scheiding en bovenaan de achterkant van je haar, dus eigenlijk doe je alleen de stukken waar het meeste zonlicht op komt.
Alternatieven – Talkpoeder en maïzena zijn allebei uitstekende droogshampoos. Het is iets meer werk, want je wilt natuurlijk wel die witte waas goed wegwerken, maar met een beetje wrijven ben je good to go.
If all else fails… – Zet een muts op, doe je haar in een strakke knot of was gewoon je haar.

Facewash/gezichtsreiniger

Bijna op – Leng het restant aan met water en was daarmee je gezicht. Het product is dan minder geconcentreerd dan je gewend bent, maar het doet nog prima dienst.
Alternatieven – Gebruik make up remover, babydoekjes of een niet al te agressieve douchegel.
If all else fails – Een nat washandje is je redding.

Eyeliner

Bijna op – Zet geen wing. Gebruik het restje product alleen om de wimperrand wat dikker te laten lijken. Je kunt ook juist een wing maken en met oogschaduw de afwezigheid van een lijn compenseren.
Alternatieven – Als het geen waterproof eyeliner is, kun je heel voorzichtig wat water toevoegen. Pas wel op, het loopt dan heel makkelijk uit. Wat misschien wel beter werkt, is het aanbrengen van mascara met een schuin afgesneden kwastje. Zet dan een lijntje zoals je gewend bent. Je kunt ook een lijn zetten met zwarte oogschaduw.
If all else fails… – Uhm, misschien kun je een zwart draadje vastplakken met wimperlijn?

Ik hoop dat ik je verder heb kunnen helpen!

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.