Summer survivalkit: voor als je niet wilt smelten

Summer survivalkit

Op het moment dat ik dit schrijf is het zo warm dat je buiten binnen vijf minuten doorweekt bent. Niet zo lekker dus. Gelukkig kun je nog prima de deur uit door je tas om te toveren tot een survivalkit voor warm weer (en nee, daar hoef je geen enorme koffer voor te gebruiken). In dit artikel lees je welke acht dingen je gaan helpen.

De tas

Met warm weer wil je niet al je energie verspillen aan het meeslepen van zware dingen. Kies daarom bijvoorbeeld voor een lichte canvas tas in plaats van een leren tas, dat scheelt al een boel in gewicht.

Water (1)

Spreekt voor zich natuurlijk :) Ik kan me goed voorstellen dat je een gevulde waterfles te zwaar vindt, maar op die manier denk je er juist aan en drink je de fles leger en lichter. Handig!

Zonnebrand/aftersun

Als je heel kort de deur uit wilt, kun je beter alleen jezelf van tevoren insmeren, dat scheelt weer een tube in je tas. Voor de langere uitstapjes is het wel slim om zonnebrandcrème mee te nemen. Mocht je huid dan alsnog kreeftachtig eruit gaan zien, dan is een kleine tube aftersun handig om bij je te hebben. Deze twee dingen hangen dus een beetje af van de situatie (zonnebrand) en je huid (aftersun).

Paracetamol

Stel, het is buiten ruim dertig graden. Je gaat naar de supermarkt waar je lucht heerlijk koel is, maximaal twintig graden. Even later loop je weer naar buiten, de hitte in. Vijf minuten daarna heb je knallende hoofdpijn. Herkenbaar? Neem dan zeker iets van paracetamol mee.

Deodorant

Hitte = zweet, helaas. Een kleine fles deodorant (compressed of reisformaat) biedt uitkomst, al is het maar om de geur iets te verminderen. Bovendien voelt het lekker koud aan. Wil je liever geen zware, geparfumeerde deolucht achterlaten of ben je niet op een handige locatie om deodorant te gebruiken? Kies dan voor:

Water (2)

Een kleine sprayflacon met water is erg fijn om bij je te hebben. Het is niet zwaar, neemt weinig ruimte in beslag en het voelt heerlijk.

Pakje tissues

Als de zweetdruppels op je voorhoofd staan, kan een simpel zakdoekje je redding zijn. Je hebt ook blotting paper, papier dat overtollig vet opneemt (handig voor als je make up draagt), maar voor zweet is dat meestal niet voldoende.

Niets

Huh, niets? Zoals ik al eerder zei, is het niet fijn om met een zware tas rond te zeulen. Bedenk daarom bij ieder object in je tas of je het echt nodig hebt. Wil je bijvoorbeeld echt je hele portemonnee meenemen of is alleen je pinpas voldoende? Heb je je agenda echt nodig? Kun je het met anderen delen? Iets niet meenemen scheelt sjouwen (en je kunt het op het strand niet kwijtraken!).

Heb je nog iets toe te voegen? Let me know!

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.