8 dingen die je ook met nagellak kunt doen

8 dingen die je ook met nagellak kunt doen

Natuurlijk kun je nagellak gewoon op je nagels smeren en het er na een paar dagen weer af halen. Maar als je geen nagellak kunt dragen op je werk of als je geen zin hebt om te wachten tot je je handen weer kunt gebruiken, zijn er nog talloze opties over. Wat je allemaal met nagellak kunt doen, lees je in dit artikel.

Sleutels

Sleutel nagellak

Zeker als je een grote bos sleutels hebt, is het lastig om die ene sleutel die je nodig hebt ertussen vandaan te vissen. Niet als je iedere sleutel in een andere kleur lakt. Ik heb hier gekozen voor zwart met een holografische glitterlak eroverheen. De makkelijkste manier om je sleutel veilig te drogen is om een kast op te zoeken met deurtjes met een magneetsluiting.

Sleutel magneet

Een bijkomend voordeel hiervan is dat eventuele roestige sleutels stoppen met roesten als je er nagellak op doet. Wanneer roest luchtdicht afgesloten wordt, kan er geen vocht meer bij. Je kunt ook niet-metalen sleutels lakken, dat blijft meestal iets minder lang zitten. Hoewel, ik heb een sleutels met een kunststof bovenkant die na een jaar nog steeds helemaal groen was, dus het moet kunnen.

Sleutelhangers

Als je dan toch bezig bent met je sleutelbos, kun je meteen aan de slag met je sleutelhangers. Op deze manier kun je ook sleutelhangers maken. Neem bijvoorbeeld één of meerdere dikke kralen, rijg ze aan een stuk koord en breng er nagellak op aan.

Sieraden repareren

Sieraden repareren nagellak

Je herkent het vast wel: kettingen of armbanden met uitgebogen ringetjes die daardoor zo goed als ondraagbaar zijn geworden. Als je het ringetje terug kunt buigen (met een tang of tussen een pincet die je dichtknijpt), kun je een eventuele opening dichtmaken door er doorzichtige nagellak op te smeren. Let op: ik weet niet of dit goed is voor echt goud/zilver.

Sieraden een tweede leven geven

Een ketting met een saaie hanger ziet er een stuk leuker uit met een beetje glitterlak. Let op: ik weet niet of dit goed is voor echt goud/zilver of voor edelstenen.

Haarborstel/kwasten

Zeker handig als je dezelfde kwasten/borstel hebt als iemand anders. Versier het uiteinde van het handvat met stipjes, streepjes, noem het maar op. Kijk van te voren of je de kwast of borstel op een bepaalde manier kunt neerleggen dat het handvat niets aanraakt, bijvoorbeeld op de rand van een tafel.

Opladers

Oplader nagellak

Op het moment is bijna iedere oplader voorzien van een laagjes stippels. Ik pak steeds alle nagellakkleuren die bij elkaar passen en ik blijf net zo lang stippen zetten tot ik het genoeg vind. Ik gebruik daarvoor geen speciale pennen, alleen het kwastje werkt vaak prima.

De inhoud van je etui

Over pennen gesproken, als je vaak pennen uitleent is het een idee om al je pennen/potloden/geodriehoek te markeren met nagellak. Zo herken je je eigen spullen en hopelijk ontvang je ze sneller en vaker terug.

Rekenmachine

Rekenmachine nagellak

Afgelopen jaar vond ik mijn rekenmachine een beetje saai, dus ik besloot een dun laagje nagellak over een paar knopjes te smeren. Mocht je van die knopjes hebben waar iets op gedrukt staat, kun je er een laagjes glitterlak op doen. Niet te veel, anders loopt de lak ertussen en zit het knopje vast.

En als je de gang te pakken hebt, kun je meteen je nagels meelakken ;)

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.