French chocolate silk pie (fail proof recept)

French chocolate silk pie

Deze taart is gewoon geweldig. Niet omdat ik nu zo goed ben in bakken (hij is eigenlijk niet helemaal geworden zoals ik wilde), maar omdat het een simpel en superlekker recept is dat eigenlijk niet kan mislukken. Wat natuurlijk ook niet onbelangrijk is, is de chocolade, de koekbodem… 

Disclaimer: dit recept bevat rauwe eieren.

Het basisrecept hiervoor kreeg ik van een vriendin, zij heeft het van Dine&Dish. Aangezien ik me niet aan recepten kan houden, heb ik hem redelijk wat aangepast.

Ingrediënten
Voor de bodem

  • 250 gram simpele biscuitjes
  • 160 gram harde boter
  • 1 el koekkruiden (mocht je die niet hebben, dan kun je ook een deel of alle koekjes vervangen door speculaasjes)

Voor de vulling

  • 100 gram (=1 reep, meestal) extra pure chocolade*
  • 115 gram boter, op kamertemperatuur
  • 120 gram suiker
  • 2 eieren
  • 2 volle tl kaneel
  • 1 volle tl kruidnagel
  • 1 afgestreken tl chilipoeder**
  • 1 volle tl nootmuskaat

Verder

  • Een ingevette springvorm, het formaat maakt niet echt uit. Je kunt de hele vorm invetten, maar ik klem bakpapier voor de bodem ertussen, zodat ik alleen nog de zijkant in hoef te vetten.
  • Mixer (tenzij je heel lang heel snel kunt kloppen).

*Het liefst iets van 85%, wat minder kan ook, alleen aangezien je de chocolade ‘aanlengt’, proef je het minder goed.
**Mocht je nu denken: ‘Chilipoeder?! Dat is toch niet de bedoeling?’, dan heb je het mis. Je proeft niet dat het pittig is, maar het versterkt de chocoladesmaak.

Werkwijze

  1. Smelt de boter voor de bodem en hak ondertussen de koekjes fijn. Een keukenmachine is handig hiervoor, maar je kunt jezelf ook uitleven met een plastic zak en een deegroller. Meng de gesmolten boter met de koekkruiden en de koekkruimels. Bekleed de ingevette taartvorm met dit mengsel, zowel de bodem als de zijkanten. Zet dit in de koelkast.
  2. Smelt voor de vulling de chocolade au bain marie (=in een schaaltje boven een pan heet water, zonder dat het bakje het water raakt) of in de magnetron. Mix ondertussen de boter en suiker door elkaar. Voeg de kaneel, kruidnagel, nootmuskaat en het chilipoeder toe en mix het weer.
  3. Als de gesmolten chocolade niet meer gloeiend heet is, kun je het toevoegen aan het boter-suiker-specerijenmengsel. Wederom, mixen!
  4. Klop in een aparte, vetvrije kom de eieren op. Mix het net zolang totdat het schuimig wordt. Mocht je geen zin hebben om nog een kom te gebruiken, dan kun je de eieren meteen bij het chocolademengsel gooien, alleen dan krijg je een andere textuur.
  5. Mix het chocolademengsel en voeg steeds een beetje van de gemixte eieren toe. Als alles erbij zit, moet je nog vijf minuten mixen, totdat je een luchtige chocolademousse hebt. Is dit niet het geval en wordt het niet beter als je nog langer mixt, dan is dat niet erg, de taart wordt er zeker niet minder lekker op!
  6. Doe het chocolademengsel in de taartvorm met koekbodem en laat de taart minstens een uur in de koelkast opstijven.

Eet smakelijk! Je kunt eventueel nog wat chocoladeschaafsel toevoegen. Eet de taart dezelfde dag of uiterlijk de dag erna op.

Advertenties

9 thoughts on “French chocolate silk pie (fail proof recept)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s