Recepten

Gevulde eieren (omdat het gewoon lekker is)

Ei

Omdat je nog wat in elkaar wilt keukenknutselen voor vanavond of omdat je iets simpels en lekkers wilt eten: gevulde eieren zijn eigenlijk altijd goed. De ingrediënten heb je waarschijnlijk al in huis en het is totaal niet moeilijk. Daarnaast is het een vrij goedkoop recept, zeker als je je bedenkt dat gevulde eieren in de supermarkt soms twee euro per vier kosten (winkelexemplaren zijn zelfs een stuk minder lekker).

Wat heb je nodig?

Ingrediënten

  • Eieren (van één ei kun je twee gevulde eieren maken, houd daar rekening mee)
  • Slasaus/yogonaise/mayonaise/halvanaise
  • Kruiden en specerijen naar smaak. Ik gebruikte
    • Peper
    • Tabasco
    • Paprikapoeder
    • Gedroogde peterselie
    • Gedroogde basilicum
    • Kerrie
    • Kurkuma
    • Citroengras/sereh
    • Uienpoeder

Extra spullen

  • Pan
  • Scherp mes
  • Lepeltje
  • Vork
  • Schaaltje
  • Optioneel:
    • Spuitzak/slagroomspuit
    • Bakjes met deksel

Wat moet je doen?

  1. Doe de eieren in een pan water (genoeg water tot ze onder staan) en breng het aan de kook. Wanneer het water flink borrelt, zet je het vuur laag. Laat de eieren zo een kwartier staan.
  2. Haal de pan van het vuur en leg de eieren in koud water. Laat dit ongeveer vijf minuten staan.
  3. Pel de eieren zo voorzichtig mogelijk, eieren die stuk zijn kun je niet goed meer vullen. Snijd de eieren in de lengte doormidden (van punt tot bodem, als je snapt wat ik bedoel).
  4. Haal het eigeel eruit en doe dat in een schaaltje. Je kunt de eieren leeglepelen, maar je kunt het eigeel er vaak ook uitdrukken (als een blisterverpakking). Als je de eieren pas later nodig hebt, bijvoorbeeld de volgende dag, kun je lege eiwitten in een bak met water in de koelkast bewaren. De eieren moeten wel onder water staan. Zo kun je ook de gepelde, gekookte eieren bewaren. (foto nr. 1)
  5. Prak het eigeel met slasaus/mayonaise/wat je wilt. Voeg net zolang slasaus toe tot het lijkt alsof je gele crème hebt. (foto nr. 2)
  6. Meng alle kruiden en specerijen erdoor. Let op met tabasco, twee à drie drupjes voor zes eieren is genoeg, zeker als je ook peper toevoegt. (foto nr. 3)
  7. Bewaar het eigeelmengsel in een bakje of vul de eiwitten ermee. Ik heb een soort slagroomspuit, maar als je dat niet hebt, kun je ook gewoon een kleine lepel nemen.  (foto nr. 4 en 5)

Eet smakelijk en alvast een fijne jaarwisseling!

Advertenties

8 thoughts on “Gevulde eieren (omdat het gewoon lekker is)”

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s