Zo wordt je borstel wèl schoon

CIMG3282

De haarborstel: een onmisbaar voorwerp dat tegelijkertijd erg frustrerend kan zijn. Het haar is er nog relatief eenvoudig uit te trekken, maar wanneer er eenmaal pluisjes rondom de pinnetjes vormen, betekent dat je ze er allemaal één voor één af moet peuteren. Het kan ook anders. Daarnaast geef ik nog een tip hoe je je borstel een mini make-over kunt geven.

Je denkt er niet over na, maar je borstel wordt snel vies. Alle huidschilfers, haarproducten en al het vet zit erin. Het is daarom belangrijk om regelmatig de rommel eruit te halen (en misschien durf je hem nu ook niet meer uit te lenen).

Hoe wordt die borstel nu schoon?

Het enige wat je hiervoor nodig hebt, is shampoo een schone tandenborstel (die je niet nog wilt gaan gebruiken om daadwerkelijk je tanden te poetsen). Trek eerst zo veel mogelijk haar uit je borstel. Mocht dit niet lukken, ik las een keer dat je de ‘haarplakkaat’ kunt losknippen. Vervolgens verdeel je een goede hoeveelheid shampoo over je borstel.

CIMG3280

Met de tandenborstel schrob je tussen de borsteltanden, zowel tegen de zijkanten als tegen de borstel zelf. Voeg meer water toe als het niet goed schuimt. Tot slot spoel je de shampoo uit de borstels en laat je ze drogen. Als je een haarborstel met een zacht gedeelte hebt, kan het water lang blijven zitten. Probeer het eruit te knijpen en leg de borstel een dag op de verwarming.

Het kan zijn dat de grijze pluisjes vast blijven zitten in de tandenborstel. Dit kun je met een kam er grotendeels uit halen.

Terwijl je borstel droogt, heb je de gelegenheid om het handvat met nagellak te versieren. Kies een aantal kleurtjes en maak stippen, ik koos rood, oranje, wit, geelgroen, groen en paars voor een confetti-effect. Leg vervolgens de borstel half over de rand van een tafel/kast, zodat het handvat droog kan worden. De dag erna is je borstel weer klaar voor gebruik.

Advertenties

4 gedachtes over “Zo wordt je borstel wèl schoon

  1. saskia zegt:

    Wat goed om hier even bij stil te staan haha. Ik gebruik mijn borstel al jaren en verwijder de haren regelmatig maar was even vergeten dat er natuurlijk ook veel schilfers en zo achterblijven ;0

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.