Dingen die je kunt doen voordat je weg moet

CIMG2984
Meestal moet ik haasten, maar soms ben ik juist weer zo georganiseerd, dat ik tijd overheb. Wat doe je dan in die lege minuten?

Doe sieraden om. Je bent niet de enige die een berg armbanden, ringen en kettingen heeft, maar altijd hetzelfde of helemaal niets daarvan draagt.

Ruim een lade op. Een lade is precies zo’n vakje waar je niet heel lang mee bezig hoeft te zijn. In vijf tot tien minuten kun je prima wat dingen verschuiven en weggooien. Mocht je met de auto weggaan, dan kun je het dashboardkastje even leeghalen.

Maak een tekening. Even gedachteloos krabbelen is een goede ontspanning tussendoor.

Verzin lijstjes. Wat moet je vandaag nog doen? Wat zijn de leukst dingen die je afgelopen week gedaan hebt? Welke films of series wil je nog kijken?

Bereid jezelf voor. Moet je een presentatie geven of iets anders doen waar je zenuwachtig voor bent? Kijk in de spiegel, ga rechtop staan en kijk zo zelfverzekerd als je kunt. Blijkbaar kun je je lichaam laten geloven dat je er volledig vertrouwen in hebt.

Doe raar. Als niemand je ziet, is het lekker of even gewoon raar te doen. Een leuk nummer erbij en dans!

Zoek je tas uit. Bonnetjes, lege verpakkingen, boodschappenlijstjes… Hoe komen die spullen in je tas? Tijd om het eruit te halen.

Stuur berichtjes. Heb je iemand al een tijd niet meer gesproken? Dan kun je die nu snel nog een berichtje sturen. Bellen kan ook, maar niet met die ene tante die je uren aan de praat houdt.

Kijk of er obstakels zijn. Stel dat er ergens een file staat of dat er wegwerkzaamheden zijn, dan kun je die extra minuten nog wel gebruiken. Eventueel om te melden dat je wat later komt.

Bedenk een outfit. De volgende keer heb je misschien haast, dus dan is het praktisch als je niet uren voor de kledingkast hoeft te twijfelen.

Advertenties

6 gedachtes over “Dingen die je kunt doen voordat je weg moet

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.