Recepten

Alle recepten voor een high tea

CIMG2632
Er is altijd wel een goed excuus om dingen te bakken. Zoals het delen met anderen: een high tea dus. Wel eerst alles even zelf proeven :).

Ik kon niet kiezen welke recepten ik zou delen en welke niet, besloot ik ze allemaal maar te geven. Scheelt weer zoeken. Er komen een paar van de site van Albert Heijn, andere weer van foodblogs.

Alle muffins en de scones zijn in principe voor 12 stuks, maar dan zijn ze wel vrij groot. Ik bakte ze in 20 vormpjes. Bloem en bakpoeder kunnen worden vervangen door zelfrijzend bakmeel.

Maïsmuffins 

75 g gesmolten boter – 100 g geraspte kaas – 340 g maïs uit blik – 250 mL karnemelk (melk kan ook) – 4 eieren – 5 el zoete chilisaus – 140 g maizena – 2 tl bakpoeder – snuf zout – 140 g bloem

Verwarm de oven voor op 180 graden. Pureer de 2/3e van de maïs met de karnemelk. Voeg de rest van de ingrediënten toe. Vet de vormpjes in, verdeel het beslag erover en strooi de rest van de maïs erover. Bak in 30 minuten goudbruin.

Courgettekoekjes met feta

1 courgette – 1 ui – 100 g feta – 4 eieren – 150 g bloem – handje peterselie (vers/gedroogd) – 1 tl gedroogde munt – zout – peper/tabasco naar smaak

Rasp de courgette boven een vergiet, strooi zout erover en laat een half uur uitlekken. Snijd de ui en feta fijn. Meng met de rest van de ingrediënten. Laat wat boter smelten in een pan. Schep hoopjes van één eetlepel in de pan en duw ze plat. Bak ze tot ze gaar zijn.

Wortelcakejes

100 g gehakte, ongezouten pecannoten – 100 g honing – 150 g gesmolten boter – 1 tl koriander – 3 eieren – 200 g bloem – 4 tl bakpoeder – 150 g geraspte wortel

Verwarm de oven voor op 200 graden. Meng alle ingrediënten en bak in 20 minuten gaar.

Glazuur
(voor de wortelcakejes, maar het is eigenlijk lekker met alles)

250 g poedersuiker – 2 tl kurkuma – 1 el citroensap – 4 el water

Meng alle ingrediënten. Is het te dik, voeg dan wat vocht toe. Als het te dun is, kun je poedersuiker toevoegen.

Banaan-honingmuffins

2 geprakte bananen – 50 g gesmolten boter – 150 g honing – 2 eieren – 150 mL melk – 300 g bloem – 5 tl bakpoeder – 1 tl kardemom (optioneel) – stukjes noot als garnering (optioneel)

Verwarm de oven voor op 200 graden. Meng alle ingrediënten (garneer met nootjes) en bak in 25 minuten gaar.

Gember-dadelscones

90 g dadels – 45 g stemgember (4 bolletjes) – 1 tl gemberpoeder – 3 el honing – 250 g bloem – 4 tl bakpoeder – 125 mL melk – 65 mL slagroom – kaneel – suiker

Verwarm de oven voor op 180 graden. Kneed alle ingrediënten en maak er zo’n 20 bolletjes van. Leg de bolletjes op een bakplaat, bestrijk ze met melk en bestrooi ze met kaneel en suiker. Bak in 12-14 minuten gaar.

Wraps

  • Sla + gerookte zalm + kruidenkaas
  • Sla + gerookte kip + kruidenkaas
  • Sla + oude kaas + pesto + pijnboompitten
  • Nutella + gehakte noten

Dippen in chocolade

Vet bakpapier in, smelt chocolade en dip er het volgende (aan spiesjes, anders krijg je het nooit meer terug) in:

  • Gedroogde abrikozen
  • Stukjes banaan
  • Aardbeien

Laat ze erna een paar uur uitharden. Ook leuk: rotsjes maken. Leg hoopjes noten/rozijnen neer en giet daar chocolade over.

De dag erna

Wat doe je met de restjes?

Voor de hartige dingen: snijd alle hartige hapjes in stukjes, neem een pot Chicken Tonight en warm het samen op. Best apart en erg lekker.

Voor de zoete dingen: snijd alles in stukjes en maak er broodpudding van. Dat doe je door er melk, suiker en kaneel bij te gooien en het een tijd lang in de oven op 150 graden te laten staan.

Ik hoop dat dit genoeg inspiratie is!

Advertenties

4 thoughts on “Alle recepten voor een high tea”

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s