Recepten

Altijd goed: pompoenkoekjes

CIMG1922
M
eestal bak ik alleen koekjes met de dingen die ik al in huis heb. Voor deze zachte pompoenkoekjes maak ik graag een uitzondering. Lekker herfstig, maar goed voor het hele jaar.

In dit recept staat dat je pompoenmoes nodig hebt. Dat maak je als volgt:

  • Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius.
  • Snijd de bovenste twee centimeter van een (fles)pompoen af en doe hem in achten.
  • Haal de pitten eruit en doe de pompoen een uurtje in de oven (totdat hij zacht is). Je kunt de schil er nu makkelijk af halen. Pompoenmoes is goed in te vriezen.

Wat heb je nodig?

  • 320 gram bloem
  • 1 tl bakpoeder
  • 1 tl baksoda
  • 2 tl/naar smaak kaneel
  • 1/2 tl nootmuskaat
  • 1/2 tl kruidnagel
  • 1/2 tl zout
  • 115 gram zachte boter
  • 300 gram witte suiker
  • Pompoenpuree van 1 pompoen (dat is ongeveer 400 mL)
  • 1 ei
  • 1 tl vanille-aroma

Voor het glazuur:

  • 250 gram poedersuiker
  • 3 el melk
  • 1 el gesmolten boter
  • 1 tl vanille-aroma

Wat moet je doen?

  1. Verwarm de oven voor op 175 graden Celsius.
  2. Meng de droge ingrediënten. Mix in een andere kom de natte ingrediënten.
  3. Giet geleidelijk de droge mix bij de natte mix.
  4. Bedek een bakplaat met bakpapier. Maak afzonderlijke bolletjes deeg met een eetlepel en duw ze iets plat.
  5. Bak de koekjes 15 à 20 minuten.
  6. Maak ondertussen het glazuur door alle ingrediënten daarvoor te mengen. Als het te dik is, voeg dan een beetje melk toe. Te dun glazuur dikt in als je even wacht, neem anders meer poedersuiker.
  7. Wanneer de koekjes afgekoeld zijn, kun je het glazuur erover verdelen.

Tips

– Kijk uit met de nootmuskaat en de kruidnagel. Een teveel daarvan kan ervoor zorgen dat je koekjes naar een winters stoofpotje smaken. Ook lekker, maar niet de bedoeling.
– Je kunt ze niet heel lag bewaren, omdat ze zacht zijn. Een goed excuus om ze zo snel mogelijk op te eten. Anders is het zonde, toch?

Eet smakelijk!
Advertenties

22 thoughts on “Altijd goed: pompoenkoekjes”

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s