Appelbakjes (eventueel glutenvrij)

CIMG1855

Laatst wilde ik appelflappen maken, maar ik vond dat er zo weinig vulling in kan. Daarom bedacht ik deze appelbakjes: superlekker, snel en erg simpel. In dit recept gebruik ik gewone bladerdeeg, maar ik zag op de blog van Lisanne dat er ook glutenvrije bladerdeeg is bij de AH. Fijn!

Wat heb je nodig voor zes bakjes?

3 flinke appels
3 eetlepels rozijnen of ander gedroogd fruit
3 flinke eetlepels suiker
6 plakjes bladerdeeg
Zoveel kaneel als je lekker vindt
Bakspray of bloem en boter om in te vetten
6 ovenvaste schaaltjes

Hoe maak je het?

Haal de plakjes bladerdeeg uit de vriezer en laat ze ergens ontdooien.

Schil de appels en snijd ze in stukjes. Doe er rozijnen, kaneel en twee eetlepels suiker door. Zet dit mengsel even weg terwijl je met de rest bezig bent.

Verwarm de over voor op 200 graden Celsius.

Vet de schaaltjes goed in. Neem een lapje bladerdeeg en leg deze op een schaaltje. Duw hem zachtjes naar beneden. Als het goed is, vormt het deeg nu een bakje. Laat eventueel overhangende puntjes nu nog zitten.

Vul de deegbakjes met het appelmengsel. Je kunt er vrij veel in doen, maar prop ze niet helemaal vol. Vouw de puntjes zo mogelijk naar het midden. Let wel op dat de appel niet helemaal afgedekt is. Strooi de overgebleven suiker over het geheel.

Zet de bakjes op een bakplaat midden in de oven. Laat ze 35 minuten staan. Zet de bakplaat daarna zo hoog mogelijk en wacht nog vijf minuten.

Laat de bakjes buiten ze oven afkoelen en haal ze daarna pas uit hun vorm.

Eet smakelijk!
Advertenties

7 thoughts on “Appelbakjes (eventueel glutenvrij)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s