Herfstrecepten

Het is nat, koud, het waait en als de zon nu eindelijk eens een keer op is, gaat ‘ie meteen weer onder. Maar wacht, er zijn ook leuke dingen aan de herfst!

Wanneer het buiten koud is, vind ik het heerlijk om binnen van alles te maken. Het is bovendien ook lekker warm bij het fornuis.

Appelmoes

Ik schreef er al een keer eerder over bij dit recept: appelmoes. Neem een paar geschilde appels, snij ze in stukken en doe ze in een pannetje met een scheut water. Laat het een tijd flink pruttelen tot de appels zacht zijn. Voeg naar smaak kaneel, suiker en rozijnen toe.

Ingelijst ei

Dit was meer een experiment, maar het is wel goed gelukt. Neem een pan en laat daarin om een vrij hoog vuur wat boter smelten. Snij het zachte deel van een boterham eruit en hou dit apart. Leg de ‘lijst’ in de pan en breek het ei erin. Laat het ei bakken tot het grotendeels gestold is. Leg het zachte deel van de boterham erop en draai je kunstwerk om. Bak nog even en tadaa! Perfect als ontbijt.

Ouderwetsche cake

De meest simpele cake, zonder poespas. Het basisrecept is 50:50:50:1. Dat wil zeggen dat je per 50 gram bloem, 50 gram suiker, 50 gram boter en 1 ei nodig hebt. Je krijgt zo wel een minicake, dus verdubbel de hoeveelheden, bijvoorbeeld keer drie voor een middelgrote cake. Men neme:

  • 150 gram boter
  • 150 gram suiker
  • 150 gram bloem + bakpoeder/150 gram zelfrijzend bakmeel
  • 3 eieren

Verwarm de oven voor op 170 graden. Mix alle ingrediënten door elkaar. Vet een bakvorm in, doe het beslag erin en bak de cake een uur in het midden van de oven.

Chocolademelk XXL

Lees dit vooral niet als je iets gezonds zoekt, maar wel als je iets wil wat écht heel lekker is. Neem 200 mL melk, verwarm dit in een pan op middelhoog vuur (om veiligheidsredenen raad ik toch een fornuis aan). Het mag net niet koken. Neem een Mars of een Milkyway en gooi die in de melk. Blijf roeren totdat alle chocolade gesmolten is. Ik voegde ook nog een Werther’s Original toe, maar dat proef je niet zo. Waarschijnlijk is het zoet genoeg, maar je kunt altijd nog suiker toevoegen.

Wat ga jij maken?
Advertenties

4 thoughts on “Herfstrecepten

  1. LEUK!! Ik zelf hou juist van de herfst, haha. Mede door die grote koppen warme chocolademelk en knus bij de open haard en alles, haha. Meestal komt de chocolademelk gewoon uit een pak bij mij, maar dit is echt een fantastisch idee! :) X

    Like

      • Ja herkenbaar! Krijg er ook meteen een schuldgevoel van, haha. Maar dit is zeker een leuk idee en ook het recept van de appelmoes!

        Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s