Recepten

Recept ~ Double Applepie

CIMG1709

Buiten is het nog lekker weer, maar de herfst komt eraan en de bomen hangen vol appels. Tijd voor appeltaart! In deze taart zit geen boter, maar appelmoes. Daardoor is de structuur van het deeg anders dan je gewend bent, maar nog steeds erg lekker.

Wat heb je nodig?

  • 400 gram bloem + een zakje bakpoeder of 400 gram zelfrijzend bakmeel
  • 1 ei
  • 200 gram suiker + zo’n 50 gram voor de appels
  • 11 appels, bijvoorbeeld Goudreinet, maar andere appels zijn ook prima
  • Water
  • Kaneel, vanille, rozijnen en koekkruiden naar smaak
  • Bakspray of iets anders om een vorm mee in te vetten
  • Haverzemelen, havervlokken of extra bloem

Zo maak je het:

  1. Schil drie appels, haal de klokhuizen eruit en snijd ze in stukken. Doe ze met kaneel en een scheut water in een pan en laat het een tijd op middelhoog vuur staan, tot de appels stuk gekookt zijn. Heb je appels waarbij dit niet gebeurt? Prak of maal ze dan fijn. Neem hiervan 200 gram, dit wordt de ‘boter’. De rest kun je opeten met wat suiker. Je moet het natuurlijk wel goed proeven, haha. Wil je dit niet, voeg het straks toe aan de vulling.
  2. Doe appelmoes, bloem, bakpoeder, suiker en ei (eventueel vanille en koekkruiden) bij elkaar en mix of kneed dit tot een samenhangend deeg. Appelmoesdeeg is wat eigenwijzer dan gewoon deeg, dit merk je straks ook bij het vullen van de vorm. Leg dit in de koelkast.
  3. Schil de overgebleven acht appels, verwijder de klokhuizen en snijd ze in blokjes. Meng ze met wat suiker, kaneel (, vanille) en rozijnen.
  4. Verwarm de oven voor op 175 graden Celsius. Neem een vrij grote springvorm en vet deze in. Om te taart beter los te laten komen, kun je bakpapier over de bodem leggen voordat je de rand er omheen doet. Duw het deeg met een lepel of je vingers in de vorm. Strooi over de bodem de haverzemelen, deze nemen het vocht op. Doe de appels erin en zet de taart 75 minuten in de oven.
  5. Zet een kop thee, ga zitten en kijk Oven TV. Eet het restje appelmoes en wacht tot je taart klaar is.

Eet smakelijk!

Advertenties

16 thoughts on “Recept ~ Double Applepie”

  1. Oeh, ik ben hier heel erg benieuwd naar! Ik ben echt een grote appeltaartfan, maar ook een grote healthy food fan :) Dit ga ik dus zeker eens proberen, het ziet er erg lekker uit! Dankjewel voor het recept!

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s