DIY ~ Snoeren 5x anders

CIMG1658

 

Je telefoon, laptop en camera zijn superhandig en onmisbaar, maar je koopt er meteen een probleem bij: het snoer. Je kunt geen enkel apparaat draadloos opladen, dus heb je een berg snoeren die niet alleen in de knoop zitten, maar ook onherkenbaar zijn.

De eerste oplossing hiervoor zie je hierboven. Neem twee kleuren papier en maak er een label van. Daarop schrijf of stempel je (deze stempels zijn van HEMA) waarvoor je snoer is. Dit is niet de meest ideale oplossing voor een snoer dat je vaak meeneemt, het label vouwt dan dubbel. Om het extra duidelijk te maken, kun je voor ieder snoer een andere kleur kiezen.

CIMG1675

 

Deze is erg simpel: neem een lichtgekleurd snoer en teken hierop met permanent marker. Ik koos ervoor om ringetjes te maken. Je kunt ook schilderstape gebruiken als je bredere ringen wil maken.

CIMG1671

 

Voor dit snoer heb je nagellak nodig. Lak het einde van het snoer, behalve het metalen gedeelte. In principe kun je iedere nagellak hiervoor gebruiken, maar bij gewone nagellak duurt het erg lang voor het goed dekt. Dit is eigenlijk een neutrale glitterlak van HEMA, maar er is per ongeluk oranje nagellak bij gekomen. Het effect daarvan vind ik toch nog best mooi, zo lijken de glitters goudkleurig te zijn.

CIMG1676

 

Als je graag snel klaar bent, kun je dit het beste doen. Lijm het einde van een lintje vast aan het snoer, wikkel het lint er omheen en lijm het einde vast.

CIMG1668

 

Eerlijk is eerlijk: je hebt hier wat geduld voor nodig, maar het resultaat is een leuk en nagenoeg knoopvrij snoer.

CIMG1662CIMG1665

 

CIMG1666CIMG1667

 

Je knipt een strijkkraal open met een kleine schaar. Vervolgens doe je de schaar met twee punten in de kraal, zo kan je de kraal openmaken. Leg het snoer (een dun snoer) erop en je haalt de schaar weg.

CIMG1678

 

Nummer zes (ik kan niet tellen)! Plak een figuurtje met lijm of blanke nagellak op je snoer. Done.

Veel succes!

Advertenties

12 gedachtes over “DIY ~ Snoeren 5x anders

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.